Magyarországon is elérhető a Nokia X

Sajtóközlemény

A Nokia bejelentette, hogy Magyarországon is elérhető az Android alkalmazásokat futtató, megfizethető árú Nokia X okostelefon. Az új készülék az Android alkalmazások világát, a Nokia élményt és a legnépszerűbb Microsoft szolgáltatásokat ötvözi.

1200-nokia_x_front_yellow_home.jpg

A Nokia X készülék a híres Nokia dizájnra és minőségre építve a Lumia okostelefonok ihlette új, csempe-alapú felhasználói felülettel és Fastlane képernyővel rendelkezik, amely lehetővé teszi az alkalmazások közötti egyszerű átváltást. A felhasználók ellenőrzött és minőségi applikációkat tölthetnek le a Nokia Áruházból, valamint több mint egy tucat más alkalmazásboltból. Emellett a programok telepítése akár memóriakártyáról is történhet. A Nokia X készüléken megtalálható számos, harmadik féltől származó, előretelepített alkalmazás és játék.

Bízunk benne, hogy a Nokia X okostelefon nyújtotta élmény Magyarországon is találkozik a felhasználók igényeivel, és új, minőségi mércét állít a gyorsan fejlődő, elérhető árú okostelefonok kategóriájában- mondta Dankovics Tamás, a Nokia Kelet-Közép Európáért felelős üzletfejlesztési igazgatója.

A felhasználók a Nokia egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik, például az ingyenes online és offline HERE Térképeket integrált autós navigációval. A Nokia X okostelefonnak köszönhetően a felhasználók olyan népszerű Microsoft szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg, mint például az ingyenes felhőalapú tárhely, a OneDrive.

NokiaX-7432.jpg

Nokia X okostelefon: a megfizethető árú X készülékcsalád tagja

A Nokia X termékcsalád legelső tagja, a Nokia X készülék egy gyönyörű kivitelezésű okostelefon, a Nokia dizájnra építve feketében, fehérben, valamint élénkzöld, élénkpiros, ciánkék és sárga színekben lesz elérhető. A telefon karcsú, mindössze 10.4 mm vastag készülékházzal, 4” méretű kijelzővel és színes, cserélhető hátlappal rendelkezik. Az okostelefonon a Nokia X Software platform fut, amelyhez az erőforrást egy kétmagos Qualcomm Snapdragon processzor biztosítja.

NokiaX-7598.jpg

A Nokia X okostelefon két képernyővel rendelkezik: a csempékkel borított kezdőképernyővel és a Fastlane képernyővel. Utóbbi egy dinamikus megoldás, ami a mindennapi használathoz alkalmazkodik: időben visszamenőleg megjegyzi a felhasználók kedvenc alkalmazásait, illetve aktivitásait a telefonon. A Fastlane képernyőt a Nokia X család igényei szerint tervezték újra, segítségével a felhasználók hívással vagy szöveges üzenettel válaszolhatnak a nem fogadott hívásokra, elfogadhatnak vagy elutasíthatnak naptáreseményeket, valamint kezelhetik a zenelejátszót. A Fastlane személyre szabott és még teljesebb közösségi élményt nyújt. A Nokia X tulajdonosok kiválaszthatják, mely alkalmazások jelenjenek meg a Fastlane felületén, elolvashatják a közösségi oldalak értesítéseit és frissíthetik állapotukat is.

A két SIM kártyás Nokia X okostelefon várhatóan áprilistól lesz kapható.

További termékjellemzők:

4” méretű kapacitív érintőképernyő
1 GHz Qualcomm Snapdragon Dual Core Processzor
512MB RAM
3 megapixeles kamera
Két SIM kártyahely előkészítés
32 GB-ig bővíthető belső memória
1500 mAH akkumulátor
Műholdas GPS
GPS
Gyorsulásmérő
Választható színek: élénkzöld, élénkpiros, ciánkék, sárga, valamint fekete és fehér.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!