Megújult a Windows fejlesztői portál

A múlt héten a Microsoft több, fejlesztőknek szóló újdonsággal rukkolt elő. A cél természetesen továbbra is az, hogy minél több fejlesztőt állítson saját platformja mellé. A kódolás nélküli app fejlesztést preferálók számára is jó híreink vannak. Továbbá nőtt a lefedett piac, ami szerencsés esetben bevételnövekedést is jelent.

dev-windows-hero.jpgElsőként a kiindulási alapot képező fejlesztői portál újdonságairól. Mostantól a Windows, és Windows Phone fejlesztőknek szóló portálok egyetlen oldalon érhetőek el, ezzel is egységesebb képet mutatva a platformról. Az egységesített oldal természetesen a http://dev.windows.com/ címet a böngészőbe gépelve érhető el. Megtaláljuk ezen a portálon minddazt, amit eddig különböző oldalakon értünk el. Az ingyenesen letölthető eszközöket, dokumentációkat, példakódokat, és a fórumot. Ugyan a dashboard még mindig külön van, ezek között a váltás nem okoz nehézséget.

devportal.png

Mostantól az áruházak újabb, szám szerint 21 piaccal bővültek, ahová fizetős alkalmazásokat is beküldhetünk. Lehetőségünk van természetesen az újonnan megjelent piacokra is olyan alkalmazásokat beküldeni, amik appon belüli vásárlást tesznek lehetővé. Ezzel 149-re bővült azon piacok száma, ahol értékesíthetjük alkalmazásainkat.

Az App Studio Beta App Studio oldalán pedig új videós oktatóanyagok érhetőek el. Ezek segítenek a kezdő lépések gyors elsajátításában.

Ezekkel az összevonásokkal végre a Microsoft fejlesztői portálja is elkezdte mutatni azt az egységes képet, amit maga a platform már egy ideje mutat. Sok munka van még a végső egyesítésig mind a platform, mind a Microsoft weboldalai terén, de ezek a változások bizakodásra adnak okot.

Forrás: WinSupersite via WinMagazin
Illusztrációk és videó: Windows Dev Center

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!