Google Fit Platform

A Google a fejlesztők számára elérhetővé tett egy előzetes SDK változatot a Google Fit nevű platformhoz. A cég még az I/O konferencián San Franciscóban mutatott be egy olyan rendszert, amiben összefogná a különböző fitnesz illetve egészségügyi alkalmazások és eszközök által összegyűjtött adatokat. A platform hasonlóan működne, mint az iOS 8 HealthKit, amit az Apple még júniusban mutatott be.

Az API három csoportra épül. A szenzorok elérése (Sensor API), a szenzorokról történő adatgyűjtés ill. - rögzítés (Recording API) és az adatok naplózása (History API). Ezek által az Android alkalmazások hozzáférhetnek különböző pulzusmérő, vérnyomásmérő, lépésszámláló, stb. eszközök adataihoz.  

A technológiát olyan gyártók fogják támogatni, mint a HTC, Intel, LG, Motorola és a sportszereiről híres Adidas, Nike és a Polar. A végleges változat kiadásának időpontja még ismeretlen, de a tervek szerint a fejlesztők által készített alkalmazások valamikor az év végén jelenhetnének meg a Play Store áruházban.

Google-Fit-logo3.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!