Squares - magyar játék a Lecsogames-től

Az app megálmodója szerint egy alkalmi játékról beszélhetünk, amelyben egy golyót kell irányítani. A játék lényege, hogy minél több pontot szerezzünk meg úgy, hogy a lehető legtöbb objektumot kerüljük meg. Természetesen minél nagyobb ez az elem, annál több pontot ér a megkerülése. Bizonyos pontszámoknál előbukkannak ellenséges golyók is, amelyek megadott pályán mozognak, ezekkel az összeütközés a menet végét jelenti.

Sok sikertörténetet hallunk manapság ifjú programozók klaviatúráján megszületett okos telefonon futó játékok kapcsán, igen sokan milliárdos üzletet építettek fel belőle. A fejlesztőben pedig mérnökhallgatóként folyamatosan benne van egy olyan érzés, hogy valamit alkotnia kell, ha lehet, minél nagyobbat. Többször hajtotta a vágy, hogy Androidos okostelefonokon futó alkalmazást készítsen, de sokáig nem volt igazán eredeti ötlete. Majd a vonaton ülve egy négyzetes alapú mintázatot látván „megérintette a múzsa csókja”, s unaloműzésként elkezdett a Squares-hez hasonló játékot játszani – persze még csak képzeletben -, s innentől már csak a szabályokon és a megvalósításon kellett törnie a fejét. De lassan papírra vetette, s július 27-én fel is töltötte a játékot Google Play-re "Lecsogames" fejlesztői névvel. Ennek ellenére teljes verzió még mindig nem készült el, ugyanis a játék folyamatosan a felmerülő hibák javítása alatt áll, s „mindezek felderítésében barátai és néhány segítőkész, számára is ismeretlen felhasználó segít e-mailen keresztül”.

1.jpg

A játékban jelenleg sajnos találhatóak hibák. Az általunk irányított golyó néhány kereszteződésben megakadhat, s ez jórészt a telefon sebességétől is függ. Jelenleg már nagyságrendekkel kevesebbszer esik meg ez a hiba, mint az első verzióban, de folyamatos javítás alatt áll. Az informatikai problémák mellett még a grafika is fejlesztésre szorul, de egyéb beállítási lehetőségek akadnak így is. Jelenleg két nyelven érhető el a játék, alapbeállításként angol, de magyarra is könnyűszerrel át lehet váltani. A játék irányítását tekintve kiválaszthatjuk, hogy egy nyíl jelezze-e a golyó útját a legközelebbi "kereszteződésnél". Emellett az irányítás módját is meg tudjuk választani, lehet a képernyő húzásával, amelyhez egyedi módon beállíthatjuk az érzékenységet, minél nagyobb értéket állítunk be, annál rövidebben kell húznunk a képernyőn az ujjunkat. Másik lehetőség a vízszinteshez képest az eszköz döntése, a beépített giroszkóp használatával. Ez sajnos nem minden eszközön működik, de a problémák javítása ebben a percben is zajlik.

2.jpg

De nem csak az átlagfelhasználóknak, hanem a közösségi hálók megszállottjai számára is egyre vonzóbb kezd lenni a játék, hiszen tagja a Google Play Games-nek, így vannak megszerezhető jutalmak, melyekkel „xp”-ket lehet gyűjteni. Emellett egy elért pontszám alapján működő, illetve egy, a megkerült elemek számától függő ranglistán is élre lehet törni. A ranglisták és a megszerzett küldetések kapcsán is lehetnek némi szinkronizálási problémák, amelyek csak órákkal később jelentkezhetnek. Azoktól, akik valami hibát találnak, a fejlesztőknek e-mailen keresztül lehet tájékoztatást adni, hogy minél hamarabb orvosolni tudják a problémákat.

S hogy milyen taktikával lehet a legtöbb pontot elérni a Squares-ben? A fejlesztő bevallása szerint nincs legegyszerűbb pontszerzési séma, mivel az ellenfelek megjelenésének ideje a játékos ügyességétől függ. Ennek ellenére segítséget nyújthat, hogy a játékban az ellenfelek útvonalai a Google Play játékleírásban megtalálhatóak, s láthatóak is az egyik feltöltött képen. Jó tudni, hogyha elhaladtunk egy kereszteződést, a következő kereszteződésnél kívánt irányváltoztatást már egyből meg is adhatjuk.

3.jpg

Felmerülhet a kérdés bennünk, hogy miért csak Android platformon érhető el a játék, amikor a piaci felmérések szerint egyre többen váltanak iOS rendszerű okostelefonra, ráadásul az iPhone 6 bemutatása is a küszöbön áll. Ennek megfelelően a Lecsogames is szeretne minél hamarabb bővíteni, Amazonra és a készülékgyártók egyedi letöltő központjaira is feltölteni applikációját. Windows Phone-ra és Apple termékekre is fejlesztenek, bár utóbbi nagy költségekkel és még több munkával jár. A tervek között szerepel még továbbá a játék grafikájának a fejlesztése, a választható nyelvek repertoárjának bővítése, valamint a megszerezhető jutalmak és izgalmas feladatok integrálása.

A játék facebook oldala: https://www.facebook.com/LecsoGamesSquares

googleplay.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!