SharedFolder Explorer - Windows Phone

Egy nagyon gyors, amolyan villám-poszt, egy hiánypótló alkalmazásról, mely a mai napon ingyenes. Köszönhetően a myAppFreenek. Célszerű megragadni az alkalmat és gyorsan bezsákolni az egyébként 2 USD-t kóstáló kis appot.

A program lehetőséget biztosít a felhasználói számára, hogy elérjék a hálózatukon levő megosztásokat. Legyen az akár SMB, CIFS vagy WebDAV szolgáltatás. NTFS-t egyelőre nem támogat a program, de ez nem áthidalhatatlan hiba. Ezek mellett elérhetjük a OneDrive tárhelyünket vagy akár FTP szervereket is. Természetesen kezeli a telefon saját tárterületét is.

wp_ss_20140828_0002.jpg

Indítás után értelemszerűen rögtön be is kapcsolhatjuk a kívánt protokolokat, melyeket egyéni izlésünk szerint sorba is rendezhetjük. Ezzel le is tudtuk a program összes beállítási lehetőségét. Mit mondjak, nem vitték túlzásba.

Ezután a megfelelő forráshoz hozzá kell adni a megfelelő erőforrásokat. Ehhez alul rábökünk a megszokott kis + jelre és már írhatjuk is be a szükséges információkat. Ami megkönnyíti az életünket, hogy egy kifejezetten gyorsan működő hálózati böngésző funkció segít abban, hogy megtaláljuk a keresett hostot. Ez inkább nagyobb hálózatok esetén hasznos, mint az otthoni felhasználók számára. Az viszont már számukra is jól jöhet, hogy a megosztás nevét se kell fejből tudnunk, hisz, amennyiben a kiválasztott szerverre sikeresen authentikáltuk magunkat, lehetőség van böngészni az adott felhasználó számára engedélyezett megosztások között. Persze elérhetőek az ilyenkor nem látszó, ún hidden avagy rejtett, adminisztratív megosztások is, viszont ezek értelemszerűen nem tallózhatóak, itt nekünk kell megadnunk a megosztás pontos nevét. Ezután adhatunk egy szabadszöveges nevet és kész. Az elmentett hostot ki is tűzhetjük a startképernyőre és onnantól kezdve egy gombnyomás és máris előttünk a megosztás tartalma. És tetszés szerint, valamint az accountunk jogosultságai alapján, máris garázdálkodhatunk. Írás, olvasás, törlés, könyvtár létrehozás olyan alapvető és egyszerű funkciók, hogy ki se kell térni rájuk. Működnek, ahogy az elvárt. Ezek mellett feltölthetünk képeket a telefon galériáiból, vagy lementhetünk zenefileokat a megosztásról a telefonra. Valamint képes szerverről megnyitni média fileokat vagy akár dokumentumokat is.

A OneDrive elérés szintén értelemszerű. Itt találkoztam az egyetlen hibára, melynek javítására igéretet is kaptam már a fejlesztőtől, miszerint minden egyes alkalommal meg kell adnunk a jelszavunkat. Akkor is ha csak zároljuk a képernyőt. Ez picit zavaró, de ez legyen a legnagyobb baja. És szerencsére elmondható, hogy ez így is van. Ugyanis emelett semmilyen hibát nem sikerült találni azon rövid idő alatt, mióta gyűröm a programot.

wp_ss_20140828_0007.jpg

Kényelmes és hasznos program, ami kicsi, gyors és a mai napon ingyenes.

wpstore.png

qrcode.jpeg

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!