A Google bemutatta az Android One-t

A tegnapi nap folyamán jelentette be a Google Indiában a legújabb telefonját, az Android One-t. Ugyan már júniusban lehetett tudni, hogy jön, a tényleges specifikációk eddig ismeretlenek voltak. Eddig... Ugyan a magyarországi megjelenés időpontjáról még nem sok információ van, annyi azért sejthető, hogy ebben az évben nem várható a szolgáltatók polcain.

AndroidOne.jpg

A Google úgy gondolta, hogy manapság egyre több és több "atomerőmű" van a piacon, ám ezek nagy része szinte megfizethetetlen áron, ezért egy olyan telefont dobnak a piacra, ami árban megfizethető, és nem is a leggyengébb hardverrel érkezik. A hardver egészen pontosan 1 GB RAM-ot takar, 1.3 GHz-es négymagos MediaTek processzort, 5 MP-es hátlapi kamerát, 2 MP-es előlapi kamerát, 1980 mAh akkumulátort és 4 GB tárolókapacitást takar. Ugyan a 4 GB nem túl sok, ám ez MicroSD kártya segítségével tovább bővíthető. Ráadásul dual-SIM-es, így igencsak meg tudja könnyíteni néhány ember dolgát.

A1-front1.0.png

Ezeken kívül még található benne FM rádió vevő, így aki szeret rádiót hallgatni, de a folyamatos internetkapcsolat igényével elhasználta a mobil internetet, azok most örülhetnek, hiszen bármi az Android One-nal most már offline is lehet hallgatni a rádiókat.2115d2b2-16d4-40ea-b339-4be568126a45_800.0.jpg

Azt is érdemes számításba venni, hogy a Google adja ki a telefont, vagyis ennek a frissítése is hasonlóan fog menni mint a Nexus készülékeké, azaz nem kell megvárni, míg a gyártó kiadja hozzá a frissítést, hanem egyenesen a Google által kiadott verziót tölthetjük rá le. Sőt, a Google garantálja, hogy két éven keresztül minden frissítést meg fog kapni, így nem kell félnünk, hogy hamar elavult lesz a szoftver.

A megjelenésével kapcsolatban jelenleg csak annyi információ van, hogy 2014 végéig meg fog jelenni Indonéziában, a Fülöp-szigeteken és Dél-Ázsiában, a többi országban valószínűleg majd csak 2015-ben. A Google összefogott az Alcatel-lel, Panasonic-kal, Asus-sal, Acer-rel, HTC-vel és a Lenovo-val, így ezek a cégek gyárthatják majd a Google új telefonját, aminek az ára Indiában 6.400 Rupee lesz, átszámolva 25.000 Ft-nak felel meg, ami ráadásul kártyafüggetlen is.

Forrás: The Verge

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!