K-Monitor, avagy kövesd a korrupciót

Kíváncsi vagy, hogy mire költik az adódat? Tudni szeretnéd, hogy ki és mennyiért építette a hidat, amin épp átautózol? Érdekel, hogy hol válik láthatóvá a korrupció? A K-Monitor térképes mobilalkalmazásával minderre választ kapsz, és azt is látni fogod: a közpénz – így vagy úgy – mindenhol körülvesz. Hozz létre saját profilt, és értesülj a környékeddel vagy a számodra fontos közszereplőkkel, intézeményekkel kapcsolatos legfrissebb ügyekről. A K-Monitoron keresztül közvetlenül jutnak el hozzád a korrupcióval, közpénzekkel és közbeszerzésekkel kapcsolatos hírek, így mindig láthatod, hogy hol és kinek csurran-cseppen a közösből!

1.png

Így hirdeti mobilos alkalmazását a K-Monitor közhasznú egyesület, mely azt ígéri, hogy az app segítségével megtudhatod, hol milyen korrupció történik a térképen. Ez ebben a formában persze nem igaz, a térkép olyan helyszíneket mutat, ahol Európai Uniós pénzekből valósul vagy valósult meg beruházás, vagy ahol feltételezhető a korrupció jelenléte, illetve olyan személyekhez köthető, akikről az a hír járja, hogy korrupcióban részesek. Nyilván az alapítvány nem fogja senkire azt mondani, hogy korrupt, ahogy mi sem tesszük, hiszen ma Magyarországon sziklaszilárd bizonyítékok mellett is meghurcolják azt, aki ezt állítja. Legalábbis ezt mondják, ugye ezt sem merjük kijelenteni.

2.png

Az app szépen felépíti a hálót a települések, helyszínek, szereplők, ügyek és intézmények között, így az egyik szálat megragadva szépen felgöngyölíthető az egész hálózat. Vagy mégsem. Részemről azt gondolom, mindenképp hiűnypótló ez az app, mely iPhone-ra és Androidra egyaránt letölthető, de még ninc sbenne elég adat, érzésem szerint messze van a teljességtől. Ennek ellenére támogatjuk a kezdeményezést, reméljük, hamarosan egyre több és több érdekesség kerül bele az adatbázisba.

3.png

A K-Monitor Közhasznú Alapítvány honlapja: www.k-monitor.hu

appstore.png

 

googleplay.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!