Fejlesztők - Xeropan team

Fejlesztőket bemutató rovatunkban ezúttal a Xeropan nyelvtanuló alkalmazás készítőit mutatjuk be, a csapat képviselője, Krucsó Gergő, user experience designer & cinematographer válaszolt a kérdéseimre. Az alkalmazást már bemutattuk a NapiApp blogon, most következzen a fejlesztőcsapat is.

Mesélj kérlek a Xeropan iskoláról.

A Xeropan egy interaktív oktató mobil applikáció, ami izgalmas videókkal, hanganyagokkal, nyelvtani magyarázatokkal és tesztekkel segíti a nyelvtanulásodat. Úgy gondoljuk, hogy a berögözött nyelvtanulási szokások, egyre kevésbé illeszkednek az emberek megváltozott életstílusához, gondolkodásához. A jelenlegi oktatási rendszerek külön tankönyvet, munkafüzetet, hanganyagot és természetesen oktatót követelnek meg, ami kötötté teszi a tanulást. Az oktatót nem rángathatjuk ki a szabadba, a könyveket, munkafüzetünket nem tarthatjuk mindig magunknál. Szembe fordultunk a megszokásokkal, szabaddá, játékossá és izgalmassá tettük a nyelvtanulás. Egy olyan közösségi élményé, ami bárhol, bármikor átélhető.

iphone-6.jpg

Miért jobb a Ti alkalmazásotok, mint a többi nyelvtanító app?

Egy olyan applikáció mely mindig friss tartalommal, aktuális hírekkel, érdekességekkel tartja fent a felhasználó érdeklődését, és észrevétlenül játékosan tanítja az angol nyelvet. A leckék egy szószedettel kezdődnek, amiben a legfontosabb kifejezések vannak felsorolva, lefordítva és felolvasva. Minden lecke teljesen egyedi, angol anyanyelvű munkatársunk által felmondott hanganyagot, egyedi a leckéhez külön összeállított feladatsort, valamint releváns videó anyagot tartalmaz.


Amivel még kitűnik a vetélytársai közül, az a leckék végén található NYELVTAN gomb. Erre rányomva az alkalmazás kiemeli a szövegben található fontosabb nyelvtani tartalmakat, szabályokat. Ezekre a kiemelt hivatkozásokra rányomva az adott nyelvtani tartalom fejezeténél találjuk magunkat, ugyanis az applikáció magába foglal egy teljes értékű angol nyelvtankönyvet is, amely 6 nehézségi szint alapján lett fő csoportokra osztva, azon belül pedig a már megszokott témakörök alapján könnyedén navigálhatunk az egyes nyelvtani tartalmak között.

Miért kezdtél/kezdtetek bele egy nyelvtanító alkalmazásba?

A 21. században az okos telefonok elterjedésével, az internet adta információáradat segítségével az oktatás megreformálásához szükséges eszközök a rendelkezésünkre állnak. Mi szeretnénk ezeket az eszközöket felhasználva, az emberek számára sokkal könnyebbé, gyorsabbá és mindig elérhetővé tenni a fejlődés lehetőségét. Azt láttuk, hogy a nyelvoktatás mostani rendszere eléggé idejétmúlt és az emberek számára szinte már félelmetessé vált a nyelvvizsga fogalma is. Mi szeretnénk ezektől a berögződésektől elrugaszkodni, egy játékos közösségi élménnyé tenni a tanulás folyamatát.

xeropan.png

Ha van, kérlek, mesélj az egyéb alkalmazásaitokról.

Ez az első alkalmazásunk, de számos izgalmas funkció bővítésre készülünk, amikkel még játékosabbá, még közvetlenebbé tehetjük az angol oktatást.

Kinek ajánlod?

Az applikációnkat ajánljuk mindazon embereknek, akik még csak most kezdték az ismerkedést az angol nyelvvel, vagy a nyelvvizsgájukra készülnek, esetleg már felsőfokon beszélik az angol nyelvet, bárkinek, aki nyitott a fejlődésre, akinek céljai vannak és azok eléréshez szüksége van a hatékony nyelvtudásra.

Mennyi ideig készítettétek az alkalmazást?

A körülbelül 2 éves kutatómunkát, tervezést és szervezést megkövetelő időszak után a tényleges fejlesztés megkezdése, és a csapat összeállítása 1 évet vett igénybe. Ez idő alatt számos akadályba, megoldandó problémába ütköztünk, amiket sikeresen megoldottunk.

Írj néhány mondatot kérlek a csapatról.

A csapatunk két magja Mile Ferenc és Al-Gharawi M. Attila, akik nem ismerték a lehetetlen fogalmát, és nem csak az idegen nyelv oktatását tűzték ki célul, hanem a jelenlegi oktatási rendszerek megreformálását is. A csapat jelenleg 10 főből áll, folyamatosan bővítjük a létszámot programozókkal és tananyagfejlesztőkkel.

team.jpg

Milyen eredményeket értetek már el?

Az elmúlt 3 hétben több mint 2000 felhasználó töltötte le az appot iOS és Android platformokon, nagyon jó visszajelzéseket kapunk a felhasználóktól. A letöltések száma exponenciálisan nő, ahogy egyre ismertebb lesz a közösségi médiának köszönhetően az app, és minél előrébb kerülünk az App Store és a Play Store keresőjében, annál több emberhez jut el egy újfajta nyelvoktatási rendszer.

Van-e következő projekt?

Természetesen! Heteken belül nyitunk az ázsiai piacra és folytatjuk a nyelvi specifikálást további országokkal. Továbbá, folyamatosan bővítjük a Xeropan funkcionalitásait, még több játék, verseny, dialógusok okos eszközökkel egyszóval nagyon sok izgalmas újítás vár a felhasználókra. Célunk öt éven belül nem kevesebb, mint 50.000.000 felhasználót megtanítani különböző nyelveken hatékonyan kommunikálni!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!