Korlátlan tárhelytől a Mac-es megoldásokig – A legújabb Office-újdonságok

Budapest — 2014. december 2. — A folyamatos fejlesztés eredményeként egyre újabb és újabb funkciók, szolgáltatások érhetőek el az Office 365-ben.

Az Office 365 nem véletlenül népszerű márkája a Microsoftnak, hiszen magába foglalja az irodai alkalmazásokat, mint a Word, az Excel és a PowerPoint, valamint a felhőben elérhető levelező, naptárkezelő, csoportmunka-támogató, valós idejű kommunikációs és közösségi szolgáltatásokat is. A Microsoft a termék folyamatos fejlesztésével biztosítja az egyre egyszerűbb, gördülékenyebb használatot és kínál újabb és újabb funkciókat az Office 365 felhasználóinak.

A mostani és készülőben lévő újdonságok a teljes termékpalettát felölelik. A külső partnerek munkáját egszerűsíti például az egyszer használatos jelszó a titkosított üzenetekhez. Korábban a vállalaton kívüli felhasználóknak küldött titkosított levelek megtekintéséhez a fogadó félnek be kellett jelentkezni saját Microsoft-fiókjával. Az egyszer használatos kóddal erre már nincs szükség.

za104175913.JPG

A vállalaton belüli oktatások, megbeszélések megosztását egyszerűsíti a most elindult Office 365 Video szolgáltatás, amelynek segítségével könnyedén tölthetőek fel videók egy adott témát érintő csatornába.

És hogy a Mac-használók se maradjanak ki, október legvégétől elérhető az Outlook for Mac, amely még gyorsabb, megbízhatóbb és felhasználói felülete is az Outlook 2013-as formát hozza. A program támogatja a keresést az online levelek között és gyorsabbá vált a szinkronizáció.

Szintén újdonság, hogy az ingyenes Office iPad készülékekhez verzióval most már minden ipad tulajdonos dokumentumokat tekinthet meg, hozhat létre, szerkeszthet és nyomtathat a mobiltelefonra optimalizált Word, Excel és PowerPoint alkalmazásból.

za104223573.PNG

Az Androidosok sem maradnak le, az Office alkalmazások hamarosan Androidos táblagépen is elérhetők lesznek. Az alkalmazások várhatóan 2015. elejétől tölthetők le az Play áruházból

Jelentős, sokaknak jó hírt jelentő fejlesztés a OneDrive tárhely bővítése. Bár a korábbi egy terabájtos tárhely sem volt kevés, a Microsoft novembertől korlátlan tárhelyet biztosít a minden minősítés alapján biztonságos felhőjében. Október 27-től a Családi, az Egyszemélyes és az Egyetemi Office 365-előfizetők számára folyamatos a roll out, így napról napra újabb felhasználók élvezhetik a korlátlan tárhelyet. 2015-től pedig a vállalati ügyfelek számára is elindul a korlátlan OneDrive for Business tárhely bevezetése.

Ami a célegyenesben lévő, hamarosan elérhető fejlesztéseket illeti, az üzleti felhasználóknak szól a Skype for Business is, amely új felhasználói élménnyel, szerver-verzióval és az Office 365-höz kapcsolódó frissítésekkel a jövő év elején jelenik meg. A Microsoft ígérete szerint a Skype és a Lync előnyeit ötvözve átalakítja a kommunikáció világát: lehetőséget ad több millió vállalaton kívüli Skype-felhasználó elérésére.

„A Microsoft az Office 365 esetében is a korábbiaktól merőben eltérő, agilis fejlesztési módszert követ, a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján az alkalmazások képességeit és funkcióit folyamatosan továbbfejlesztjük és bővítjük. A frissítéseket, újdonságokat nagyon rövid átfutással eljuttatjuk minden ügyfelünkhöz. Fejlesztéseink ütemtervét több hónapra előre nyilvánosságra hozzuk, sőt a felhasználók dönthetnek arról is, hogy az elsők között szeretnék kipróbálni, vagy standard ütemezéssel jutnának hozzá a frissítésekhez” – mondta el a fejlesztéspolitikáról Vincze Tibor, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

za104186032.PNG

Az Office 365 szolgáltatásainak ismeretében nem csoda, hogy egyre több nagy, rendkívül kiterjedt szervezeti rendszerrel és bonyolult IT-feladatokkal küzdő vállalat választotta ezt a megoldást. A GDF Suez, a francia energetikai vállalat Magyarországon négy céget működtető leányvállalata 2012 végén kezdett nagy átalakításba: négy, korábban részben egymástól függetlenül működő energetikai vállalat heterogén informatikai rendszerét kellett egységessé alakítaniuk. A feladat rendkívül bonyolult és szerteágazó volt: a cégcsoport 1200 munkatársa több mint ötven telephelyen, illetve különböző településeken működő ügyfélszolgálatoknál dolgozik és mind a négy vállalat heterogén szoftver- és hardverkörnyezettel működött. A tender kiértékelése után a hat pályázó közül a Microsoftot bízták meg a feladattal.

"A cégnél gyorsan megszerettük az Office 365-öt. Egyebek között azért, mert teljes mértékben helyfüggetlenül érhető el a levelezés és a többi szolgáltatás. A nagyobb telephelyeinken 70-80 munkatársunk dolgozik, de vannak olyan ügyfélszolgálati irodáink is, ahol heti két alkalommal, naponta négy órában kell fizikailag nyitva tartó ügyfélszolgálatot biztosítanunk. Oda mobil eszközökkel vonulnak ki a kollegák. Nagyon fontos, hogy a munkatársaink az országban bárhol, helyfüggetlenül érhessék el publikus levelezésüket, de a központtal is, és egymással is kapcsolatban lehessenek” – mondta el Fülöp György, a GDF Suez Magyarország IT Szolgáltatások vezetője.

Bővebb információ a http://office.microsoft.com/hu-hu/  weboldalon található.

[x]

A cikk ilusztrációi a Microsoft Office weboldaláról származnak.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!