Búcsúzunk

Szomorú kötelességemnek teszek eleget, mikor bejelentem, hogy egy meghatározó tech blog fejezi be munkáját. Négy évig éltük ki grafomániánkat, változó szerzői körrel, de végül be kell lássuk, hogy a blognak ebben a formájában tovább nincs sok értelme. Úgy gondolom, Ti, az olvasók megérdemlitek, hogy megismerjétek a döntés okait, akit érdekel, az nyugodtan olvasson tovább. Aki nem kíváncsi az okfejtésre, attól itt és most búcsúzom.

157424_600.jpg

A NapiApp blog 4 évvel ezelőtt indult, abból a megfontolásból, hogy hiába kértem az akkor divatos iOS és Android blogok szerkesztőit, hogy mutassák be az általam írt alkalmazásokat, erre nem volt mód, mivel ők nem mutatnak be alkalmazásokat. Ezért indítottam el, hogy nem csak a saját, de a többi fejlesztő által írt appok számára is legyen egy felület, ahol be lehet őket mutatni a közönségnek. Az oldal appokról, készülékekről és az ezekkel kapcsolatos hírekről szólt.

Az évek során a szerzők jöttek-mentek, de anyagi támogatás nélkül hosszabb távon mindegyiknek be kellett látnia, hogy tarthatatlan a státuszuk, nincs elég idejük a rendszeres írásra. A blog kb 3 éve költözött át a blog.hu keretei közé, fizetős hirdetések ígéretével. Pontosan tudjuk, hogy nem csak a blog.hu hibája, hanem a folyamatosan hanyatló gazdaságé is, de a hirdetések elmaradtak, így továbbra sem tudtuk a szerzőknek honorálni a munkáját.

Menet közben a szerzők jelentős része, így jómagam is, elhagyta az országot, új életet kezdett építeni távol Magyarországtól, így szintén okafogyottá vált a blog további üzemeltetése. Személy szerint egyébként egy angol nyelvű szakmai blogon dolgozom, mekly remélhetőleg tavasszal el fog indulni.

Időközben útjára indítottuk a WP8.hu blogot is, mely később a WinMagazin nevet nyerte a keresztségben, és a main napig jól prosperál. Azok az olvasóink, akik a Microsoft infrastruktúrájában érdekeltek, ott megtalálhatják a számukra érdekes írásokat. Az utolsó hónapban még történt egy kísérlet, hogy a WinMagazin szerzőgárdája életben tartja a NapiAppot, ám hamar kiderült, nincs meg rá a szükséges kapacitásuk.

A cikk megjelenésével egyidőben a NapiApp alkalmazások eltűnnek az alkalmazásboltokból, a már telepített appokon sem tudjuk garantálni a problémamentes működést a jövőben. Ezúton köszönöm mindenkinek, aki idáig elolvasta ezt az írást, és kívánok nagyon boldog Karácsonyt és új évet 2015-re.

Rusznyák Gábor
alapító

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: búcsú Hirek