Az Apple és a Facebook is a virtuális valóság piacán

Chris Cox a Facebook termékekért felelős vezetője a napokban adott interjújában arról beszélt, hogy a a jövőben a virtuális valósággal összefüggésbe hozható aplikációkat készítenek. Eközben az Apple egy VR szemüveggel kapcsolatos szabadalmat védetett le.

Cox arról számolt be, hogy egy olyan megoldáson dolgoznak, amellyel a felhasználók VR tartalmakat hozhatnak létra. Konkrétumokat nem említett, de nyilvánvalóan összefüggésbe hozható az Oculus Rift közelmúltbeli felvásárlásával.

A cupertinói cégóriás sem szeretni lemaradni az említett piacon, főleg, hogy az Apple autó úgy tűnik csupán kattintásvadász híroldalak terméke. A hírek és kiszivárgott tervek alapján a vállalat egy VR szemüveget tervez, nyilvánvalóan az iPhone telefonokhoz. Magától értetődő döntésnek tűnik, tekintettel arra, hogy a Samsung a Gear VR-el illetve a Google a Cardboard nevű termékével már jelezte ezirányú terveit.

6a0120a5580826970c01311009058f970c.jpg

applevr.png

A többiektől eltérően azonban a képek alapján biztosra vehető, hogy az iPhone kijelzője mellett a kamera is szerepet kap. Így az is elképzelhető, hogy nem egy előre megalkotott komplex virtuális világban, hanem a valósághoz ad plusz elemeket. A felhasználási módoknak csak a képzelet szabhat határt, de konkrét megvalósításról, tervekről és applikációkról jelenleg még nincs információnk.

Forrás: 9to5mac.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!