Vezetőváltás a Microsoft Magyarország élén

Szentkuti Gabriella személyében július elsejétől új vezetője van a Microsoft magyar leányvállalatának. Az új ügyvezető kinevezésével egyidejűleg több pozíciót érintően is megújul a vállalat menedzsmentje, amelyben ezzel – a magyar cég fennállása óta először – 50% fölé nő a női felsővezetők aránya. A magyar vállalatot négy éven át irányító Papp István a megújuló Microsoft ázsiai és csendes óceáni régiójának sales, marketing és szolgáltatási üzletágáért felelős alelnökévé lép elő.

Szentkuti Gabriella egy évvel ezelőtt, mint stratégiai igazgató csatlakozott a Microsoft magyar leányvállalatához. E pozíciójában fontos szerepet játszott azoknak a céloknak a kijelölésében és érvényesítésében, amelyek helyi szinten támogatják a márka átalakulását a világ első számú mobil és felhőalapú hatékonyságszolgáltatójává. A szakember közel 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik az üzletfejlesztés valamint értékesítés és marketing területen. A Microsofthoz való csatlakozása előtt a bank- és pénzügyi szektorban dolgozott, a többi között a Citibanknál és a Raiffeisen Banknál, ahol a pénzintézet több mint ezerfős sales csapatát, illetve az értékesítés- és ügyfélkiszolgálás fejlesztési osztályt vezette.

szentkuti_gabriella.jpg


Szentkuti Gabriella a kinevezése kapcsán úgy fogalmazott:

„A Microsoft ma új képességekkel vértezi fel a világot, hogy mindannyian többre lehessünk képesek. A megoldásaink hagyományosan milliók életére és vállalkozására vannak hatással, így a márka megújulása is sokak életében vagy vállalkozásában jelenthet innovációt. Megtiszteltetés és óriási kihívás a számomra, hogy a Microsoft Magyarország első női vezetőjeként lehetek része ennek a fontos időszaknak.”

A magyar leányvállalatot négy éven át vezető Papp István július elsejétől immár globális pozícióban folytatja vezetői pályafutását a Microsoftnál. Július elsejétől a magyar szakember lesz a cég ázsiai és csendes óceáni régiójának sales, marketing és szolgáltatási üzletágáért felelős alelnöke Szingapúrban. Papp István 2011-ben vette át a magyar leányvállalat vezetését, amely az általa fémjelzett időszakban két egymást követő évben is kiérdemelte a legjobb leányvállalatának járó címet. A szakember a Microsoft Magyarországot megelőzően az iparág olyan nagy és meghatározó márkáinál szerzett vezetői tapasztalatot, mint a Cisco, vagy a Magyar Telekom.

papp_istvan.jpg

Pályája fontos fordulópontja kapcsán Papp István így nyilatkozott:

„A Microsoftnál kezdettől úgy érzem, hogy a legjobbkor vagyok a lehető legjobb helyen, hiszen új megoldásaink révén egyszerre milliók életében és munkájában érhetünk el gyökeres változásokat. Intelligens felhőt építünk, minden korábbinál személyesebbé tesszük a számítástechnikát és főképp, újraértelmezzük a produktivitást, a hatékonyságot. A pályám talán legfontosabb fejezetét jelenti az, hogy ennek a transzformációnak a részese lehetek. Az voltam Magyarországon és az leszek az új pozíciómban is, ahol azzal igyekszem majd hozzájárulni a márka megújulásához, amit a magyar infokommunikációs szektor egyik vezetőjeként az elmúlt évtizedekben megtanultam.”

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!