Milyen lehet 2016 csúcsmobilja?

Röviden? Nagyméretű, nagyképű, bivalyerős.

Mégis, mit várhatunk a 2016-os év legjobb telefonjától? Mi lenne az az ideális telefon, amit elképzelnél annak tükrében, amit ma már tudnak a telefonok itt-ott, csak egybegyúrhatnád?

1. Minimum 5 col, de inkább 6 col kijelző. Viszont két oldalon keret nélkül, fenn csak az előlapi kamera és hangszóró miatt pici keret és nagyon kicsi alsó kerettel a korábbi 5 colos képernyőméretű, de széles keretű telefon házába akár 6 colos képernyő is elfér. Sokan nincsenek oda az UHD-ért, meg a 4K-ért, egy ekkora képernyőméretben a Full HD is elég, de a qHD mindenképpen elegendő, ráadásul a processzornak is kevesebb pixelt kell mozgatnia, mint 4K esetén.

2. Snapdragon 820-as processzor vagy Kirin 950 vagy Samsung Exynos csúcsproci.

3. 4 GB RAM, minimum 64GB háttértár és microSD bővíthetőség.

4. 1.7-es fényerejű, 5 megapixeles első és 13 megapixeles hátsó kamera. Ennél több megapixel nem kell, mert az érzékelő úgysem lesz nagyobb. Persze tartalmazzon képstabilizátort és lézeres autofókuszt.

5. Legalább 4000 mAH akksi. Azért a teljesítménynek akku is kell. Jó lenne, ha a napi feladatok mellett legalább 2 napig kibírná egy töltéssel a mobil.

6. Android 6.0. Azért a várható iPhone7 sem lesz piskóta. Sajnos a többi operációs rendszer labdába sem rúghat egy igazi csúcsmobil esetében (esetleg a Windows, de nem valószínű)

7. Fém ház, legújabb Gorilla Glass üveg a képernyőn.

8. Véleményünk szerint nem kellenek 2.5 D-s hajlítások, bár nem néz ki rosszul, de a Samsung féle Edge megoldásokra vagy LG külön kijelzőkre minden bizonnyal nincs égető szükség. OLED kijelzőknél simán megoldható lenne a kijelző egy részének használata is mindenféle értesítésekre.

9. Vízálló, de legalább porálló és cseppálló kivitel.

10. LTE és mindenféle kommunikációs csatornák ...és persze telefonálni is lehessen vele.

 

Te milyen mobilt szeretnél, amikor legközelebb cserélni fogsz?

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!