6 elképesztő mobilos kütyü és kiegészítő, amiktől eldobod az agyad

Néha olyan eszement dolgokat tudnak kitalálni újdonsült startupperek, de olykor még neves gyártók is, amiknek legtöbb esetben nincs is sok haszna, ám ha az alábbi listát megnézed, lehet, hogy sok tetszeni fog, sőt úgy érzed majd, hogy "na ez kell".

1. Neurophone: appvezérlés agyhullámokkal

Az IBM, a Xerox és egy amerikai egyetem összefogott, hogy agyhullámokkal vezérelhető applikációkat hozzanak létre. Lehet, hogy a Samsung S15-ről már hiányozni fog az érintésvezérlés, helyette az agyunk szolgál bemenetként? (forrás: hvg)

 

2. Hydrogen Reactor: vízgőz a mobiltöltőből

Az amerikai Brunton cég olyan hidrogéncellás mobiltöltőt készített, mely töltéskor sziszeg és vízgőzt bocsát ki (párásít). Egy patronnal 8500 mAH teljesítményre képes, tehát egy iPhone akár 5x is megtölthető vele. (forrás: technet)

3. Mobiltöltés szélerőművel... Na de több százzal?

Az UT Arlington fejlesztői olyan eljárást dolgoztak ki, mellyel egy rizsszemnyi területen akár 10 aprócska szélerőmű is elhelyezhető. Így elég csak meglengetni a telefont, és a hátlapra szerelt "erőművek" máris töltik a mobilt. (forrás: technet)

 

4. Mobiltöltés egy forró kávéval

Ha pedig töltő, akkor itt van még egy, ami a kávé hőenergiáját használja fel. (forrás: szeretlekmagyarorszag)

 

5. Wifis toll

Ezzel a tollal papírra is írhatsz, de azonnal megjelenik a számítógép, tablet kijelzőjén is. (forrás: szeretlekmagyarorszag)

 

6. Cicás, állatos jack dugó

Ez igazából már inkább csak a cukiság kategóriába tartozik, hiszen haszna nincs. (forrás: szeretlekmagyarorszag)

 

 

 

 

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!