Allo és Duo

Ez nem két új mesehős álneve, hanem a Google új saját készítésű, "okos" üzenet- és videóküldő applikációi.

googlelogo_color_284x96dp.png

A párod telefonján csak Viber van telepítve, az anyáddal WhatsApp-olni kell, mert mást nem hajlandó megtanulni használni, a munkatársaid létrehoznak egy csoportos beszélgetést a Hangouts-ban, a haverjaid bombáznak matricákkal a Facebook Messengerben és az üzletfeleiddel olykor Skype-olni kell. Ismerős érzés?

Ha nem lenne elég fejben tartani, hogy kivel melyik alkalmazáson keresztül kell felvenni a kapcsolatot, tervezhetünk két újabbal, ami valószínűleg beépített lesz Android készülékekbe (iOS-re is ígérik, asztali és más formájáról egyelőre nem tudni).

1-expressiveness_animation_v4-gif_abbrev.gif

Íme Allo.

Sok részlet nem áll rendelkezésre, de nem is igazán fontos. Ingyenes üzenetküldés titkosított beszélgetésekkel, fotómegosztás, szmájlik, hangok, rajzok et cetera. Most jön a trükk! Ezen kívül még okosabb is, mint a riválisai.
Google alkalmazás lévén kapcsolatba kerülhet a jövőben a többi Google programmal, mint például Keresés, Térkép, Youtube, Fordító. A párbeszéd közben lehetőség van kilépés nélkül ezeket használni és továbbítani a partnerünknek az eredményt.

But wait, there's more!

2-smart-replies_animation_v6-gif_abbrev.gif

Smart Reply

A minta GIF-eken mutatott angolul zajló beszélgetés során láthatjuk, hogyan működik az automatikus üzenetfelismerés és válaszlehetőség felajánlása.
Bizony, a kapott üzenetre máris ajánlhat a program válaszokat, így az egyszerű dolgokat nem kell begépelnünk.

- Átjössz holnap?

a) Igen b) Nem

A sok eldöntendő kérdés így hosszú távon időt spórol nekünk. Ez az igazi szabadság érzet, amit az okos telefon használók tapasztalhatnak. Nos, most még csak angolul, de ki tudja, hogy mikor érti meg a magyar nyelvet?

Jöjjön Duo!

Duo egy videóbeszélgető applikáció. Akár 720p felbontású felvételeket tudsz szórni a világon bárhol, bármilyen kapcsolattal. Az Allo-hoz hasonlóan az anyagok titkosítottak. Egy rövid videót itt lehet megtekinteni róla.
Kiemelt funkciója, hogy bejövő hívás esetén már látható a másik fél kamerája által rögzített kép, és utána dönthetünk róla, hogy fogadjuk vagy sem. Ez a kopp-kopp feature.

 

A két újdonság 2016 nyarán lesz elérhető egyelőre Android és iOS termékekre.
A közönség azonban nem túl lelkes ezen hírek hallatán. A Google háza táján ezekkel együtt már 6! instant kommunikációs applikáció érhető el (Allo, Duo, Messenger, Hangouts, Space, Voice) és nem értik az emberek, hogy ezeket a lehetőségeket például miért nem építik bele egyszerűen a Messengerbe, vagy bővítik a Hangouts kínálatát. Ezeket sokan használják, mert a készülékekhez jár és van hozzá asztali számítógépes elérés.
Az operációs rendszer készítőjének lehetősége van egy olyan mindent elsöprő ingyenes program létrehozására, hogy aztán nem kívánnánk mást és mindenkit elérnénk vele. Ha minden új ötlet új applikációkat szül, sajnos kevesen fogják értékelni, mert megszokták az előzőt és mindent meg tudnak vele oldani.
Várjuk a további információkat a Google új gyermekeivel kapcsolatban.

Eredeti cikk

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!