Bővítsd a szókincsedet!

A Licogiser segít abban, hogy különböző nyelveken tanulj szavakat ingyen!

 

language.jpg

Legyen az egy egyszerű szódolgozat, vagy egy utazás előtti szorgalmas felkészülés, minden esetben hasznos, hogy bővítsük a nyelvtudásunkat. A Licogiser önállóan is képes tanítani minket, de az igazi ereje akkor érezhető, ha a könyvekből vagy iskolából szerzett ismereteinket egészítjük ki vele. Nem szükséges a gyakorláshoz internetkapcsolat, valamint egy átlagos feladat megoldható pár perc alatt. Ennek köszönhető a program legnagyobb előnye, hogy akár tömegközlekedés közben is gyakorolhatunk.

A jelenlegi verzió angolul, németül és egyszerűsített kínaiul tanít minket. Ezeken a nyelveken tölthetünk le listákat, melyek egy adott témakörbe sorolható szavakat tartalmaznak. Ha az időjárásról, vagy a biológiáról tanulunk, akkor az ezeknek megfelelő szócsokrokat kell letöltenünk az applikációban elérhető több, mint 370 lista közül, melyek összesen 24 000 szókártyát tartalmaznak.
Listákat magunk is írhatunk, így teljesen egyedi feladatokat is készíthetünk kötetlenül, akár egy egész osztály számára.

A letöltött listákat különböző módokon használhatjuk fel. Elsőként belevethetjük magunkat egy feleletválasztóba, ahol a listáról véletlenszerűen kapott szavakat meg kell feleltetni az idegennyelvű megfelelőivel. Nehezítésképp 5 lehetséges opciót kapunk mindhez. Hibás választás esetén informál minket a szó helyes fordításáról.
A helyesírás gyakorlásáért felel a beírós mód, ahol gépelnünk kell a kért szavak fordításait.
Elegendő gyakorlás után van lehetőségünk a feleletválasztót időre elvégezni, aminek eredményét egyre jobbá tudjuk csiszolni.
Különféle eszközök állnak a rendelkezésünkre, hogy játszva jegyezzük meg az idegen szavakat. Eredményeinket feltölthetjük a Licogiser oldalára, ha megosztanánk mással, illetve segítünk a készítőknek a statisztikák előállításához.

demo_lista.jpg

Egyelőre a nyelvtanban nem kapunk segítséget, de folyamatban van a fejlesztés egy tananyaggal.
Kíváncsian várjuk a további frissítéseket és reméljük, hogy sokaknak hasznára lesz a tanuláshoz.
Az alkalmazás letölthető Androidra és Windows Phone-ra, valamint működik weben is. Egyszerű regisztráció szükséges az alkalmazás teljes körű használatához.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!