FunByte játékok

Nagy öröm hazánk új applikációit tesztelni, főleg, ha játékokról van szó!

13654306_861518180620270_6579976171242285146_n.png

A FunByte alapítója, Kiss Dániel már két mobiljáték büszke készítője, melyeket ingyenesen bárki kipróbálhat Android rendszeren. Mi is így tettünk és szeretnénk megosztani Veletek a véleményünket.

Az első játék a Pota-tales, azaz egy Krumpli kalandja, melyben egy bajszos burgonyát kell kiszabadítanunk egy étterem konyhájából, mielőtt megsütnék. Megszokott platform elemekkel kell szembenéznünk, hogy eljussunk a pálya végéig: elkerülni a mozgó ellenségeket, távol maradni a vörös színű blokkoktól és harcolni az idővel, ugyanis a pálya elég gyorsan szétesik mögöttünk (ez jelenti a legnagyobb nehézséget).
A szinteken gyűjthetünk pontokat, melyeket kiválthatunk más játszható karakterekre (például a főszereplő pixelesebb változata, vagy Mickey egér) vagy fejleszthetjük a hősünk ugrási magasságát, illetve vásárolhatunk több időt is.

screenshot_2016-07-29-11-36-28.png

A játék hangulata teljesen rendben van, játékos a kinézete és a zene is illik hozzá. A nehézségi szint magasra van téve a mozgó talajjal, emiatt az első szinteken nem biztos, hogy elsőre végig tudunk szaladni, ahogy általában a hasonló játékok engedik. Kellő gyakorlással hamar hozzá lehet szokni az irányításhoz. A Pota-tales itt töltető le Androidra (régebbi verziókon is könnyen fut). Mi egyelőre az első fejezetet tapossuk, és reméljük, hogy meg tudjuk menteni a pityókát.

A második alkalmazás, amit be szeretnénk mutatni, a ColorBlinder.

screenshot_2016-07-29-11-32-59.png

Egyszerű feladatunk van: Bökj rá arra a négyzetre, aminek a színe eltér a többitől. Minden helyes találat +1 másodperc, minden rossz tipp pedig egy másodperccel megrövidíti az időnket. Vigyázat, addiktív! Az irodában eddig 73 találat a rekord, de úgy látom ez hamarosan megdől.
A fejlesztő állítása szerint az ingyenes játék közben látható reklámok által nyert bevételnek a felét az Unicef-nek adományozza. Ez egy remek gesztus és őszintén szólva ösztönöz is a játékra. Mindenképp ajánljuk a kipróbálását. A ColorBlinder itt tölthető le Androidra.

A FunByte weboldala.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!