Magyar webes applikáció a Facebook nyomdokain

Tech blogunkat érte az a megtisztelő lehetőség, hogy elsőként írhatunk egy olyan, hamarosan induló webes applikációról, amely nem kevesebbet szeretne, mint a Facebook, SnapChat, Instagram és más hasonló kommunikációs szolgáltatások sorát bővíteni.

xy_500.jpg

Nevezzük egyelőre csak XY-nak ezt a hamarosan induló magyar szolgáltatást.

XY olyan alternatívát kíván biztosítani a mai felgyorsult világban, melynek nem az a célja, hogy minden viselkedésünket, szokásunkat, egérmozgatásunkat, az érintő eszközökön végrehajtott gesztusainkat kifigyelje, vagy még az alsónk színét is, hanem végre nyugodtan és biztonságosan kommunikálhassunk barátainkkal, szeretteinkkel, ha már a technológia egyébként végre alkalmas lenne rá, csak a ráépülő applikációk nem.

Megemlítünk néhány szolgáltatást és funkciót, mellyel XY biztosan indulni fog.

1. Üzenetek kezelése két fél közt: ez eddig nem újdonság, de az üzenetek törlődését is beállíthatjuk akár 10 másodpercre (a másik fél általi olvasást követően), vagy akár több időre is. Ezen felül akár időzíthetjük is az üzeneteket (pl. másnap reggel lássa csak a kedves másik fél). Természetesen, ha nem szeretnéd, hogy törlődjenek az üzenetek, másképp is beállíthatod majd a profilodat.

2. Chat több ember között: ez sem újdonság, de a már említett törlődés és időzítés itt is érvényes lesz!

3. Publikus (vagy nem teljesen publikus) blog: az üzenet - chat - blog funkcióknak az ötvözése már önmagában sem semmi, de az még jobban feldobja majd a dolgot, hogy a törlődő illetve időzíthető bejegyzések a blogban is élni fognak XY-ban! Az ilyen, törlődő posztok aztán kiválóan alkalmasak lesznek olyan dolgok publikálására, amit csak korlátozott ideig szeretnél közzétenni, de pl. cégeknek, különféle akciók, időkorlátos lehetőségek közzétételére is kiválóan alkalmas lesz. Aki kíváncsi Rád vagy a cégedre, az kövesse a kommunikációdat, nem igaz?

4. Apropó törölhetőség és időzítés: természetesen az időzítésen nem csak annyit kell érteni, hogy másnap, vagy x idő múlva megjelenik egy üzenet, chat üzenet, vagy blogbejegyzés, hanem ennél sokkal többről van szó, de erről majd máskor.

5. Bármiről is legyen szó, üzenetről, chatről, vagy blogbejegyzésről, a létező legegyszerűbben tudsz majd megosztani bármilyen tartalmat, videót, képet, vagy zenét és ami a legjobb, ugyanígy tudod majd szűrni is a tartalmakat!

+1. Még annyit, hogy nem lesz hagyományos regisztráció XY funkcióinak eléréséhez, azaz sem email címet, sem telefonszámot nem kell megadni, mindössze felhasználónevet és jelszót, így abszolút névtelen lehetsz, és ami a legfontosabb, láthatatlanul üzenhettek egymásnak pároddal, barátoddal, szerelmeddel, vagy akár üzletfeleiddel. VÉGRE egy szolgáltatás, ami nem akarja megtudni (és ami fontosabb: felhasználni!!) személyes adataidat!

+2. Titkosítás: valamennyi bejegyzés titkosítással kerül tárolásra, de ez párosítva a "névtelenséggel" és a törlődő bejegyzésekkel, fenomenális lehetőségeket kínál majd az inkognitóra! Vigyázz Facebook, itt az új kihívó!

Egyelőre ennyit árulhattunk el erről a fantasztikus magyar kezdeményezésről!

Az indulás pontos dátuma még nem ismert. Annyit elárulhatunk, hogy még ebben az évben szeretné elindítani a szolgáltatást a magyar startup, melynek nevét és az alkalmazás nevét sem árulhatjuk még el.

Hajrá magyarok, hajrá magyar startupok! :-)

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, megköszönjük, ha megosztod ezt a cikket!

 

XY... COMING SOON!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!