Ilyen fenevad lesz 2017 legjobb mobilja

Megkíséreltük összeállítani, milyen hardver elemekkel és alkatrészekkel fog rendelkezni 2017 legjobb, legerősebb mobilja. Röviden: laptop teljesítmény és mozis tv felbontás. Lássuk...

high-end-mobile-phones.jpg

1. Kijelző: 4K, nyomásérzékeny kijelző, de minimum QHD, közel 180 fokos betekintési szöggel, kiváló láthatósággal nappal is, Gorilla Glass 5 üveggel. A képátló szubjektív, de az 5 / 5,5 col garantált.

1/a. Kijelző extrák: az LG által bevezetett plusz kijelzőt (V10) valószínűleg csak az LG, az oldalsó Edge kijelzőrészt pedig csak a Samsung fogja továbbvinni, a többi gyártó (pl. Apple) remélhetően a minél nagyobb kijelző arányt tartja majd elsődlegesnek, hogy a lehető legkisebb házban a lehető legnagyobb kijelző foglalhasson helyet.

2. Memória: 6 GB. vagy 8 GB RAM-mal és minimum 64 GB, de inkább 128/256 GB belső tárolóval érkeznek majd a bestof mobilok, és sok esetben ezt toldja még majd a MicroSD foglalat. A felhőbent történő adattárolás igazi térhódítása várat magára az 5G megjelenéséig, addig a mobil saját háttértár-kapacitása emelkedik még folyamatosan.

3. Fotó, videó: lézeres autofókuszt és optikai képstabilizátort fog kapni mindegyik csúcsmobil. Nagyobb érzékelő méret, mint eddig megszoktuk (közelíteni fog a kommersz digitális fényképezőgépekben található érzékelők 1/2,3 colos méretéhez). Mivel az érzékelő méret az egyik legfontosabb a fotózásban, ezért ebben mindenképpen lépés lesz, viszont nehéz megoldani, mert a vékony mobil esetén nagyon közel van a lencse az érzékelőhöz. A manuális fotós beállítások nem maradhatnak ki egy csúcsmobilból és egyre jobb képeket csinálnak a kamerák esti, fényszegény környezetben is. A 4K videó felvételi lehetőség szinte minden csúcsmobilban szériatartozék lesz. Egyre több mobil kínál majd valódi lassított felvételeket is (azaz nem számított képkockákkal való lassítást).

4. Akkumulátor, töltés: ez az a pont, ahol évek óta nincs jelentős elmozdulás, a mobil mérete és az applikációk optimalizálása (és a 4K kijelző plusz energiaigénye) egyértelműen meghatározzák az akkuk teljesítményét és a használhatóság idejét. Talán a gyorstöltőkben és töltési módozatokban van némi előrelépés, egy csúcsmobil tartalmazni fogja a félórán belüli 50%-ra töltést, lehetőleg vezeték nélkül, de az 1-2 napos használat átlagos igénybevétel mellett továbbra sem fog emelkedni.

5. Csatlakozók: az Androidos mobilok többsége továbbra is tartalmaz majd fejhallgató jack csatit, bár egyre több gyártó tér majd át az USB-C mindenességére. A vezeték nélküli technológiákban (pl. Bluetooth eszközök) is előrelépés kellene, valószínűleg nem 2017 lesz az év, amikor ez megtörténik.

6. Víz- és porállóság: valószínűleg egyre több mobil lesz levihető koca(tengeri)fotós eszközként egy gyors felszíni búvárkodásra, tehát a csúcsmobilok szinte minden esetben birtokolják majd eme tulajdonságokat, de minimum a cseppállóságot.

+1. Processzor: mivel egyre több gyártó gyárt processzort, ezért ebben nem mondunk típust, de annyi biztos, hogy a Snapdragon 820-nál, Exynos 88xx-nél (Samsung), Helio X20-nál (MediaTek), illetve Kirin 950-nél (Huawei) gyorsabb processzor lesz szinte minden csúcsmodellben.

+2 Küllem: mivel ez szubjektív, kinek a szögletesebb, kinek a lekerekített formák tetszenek, ezért e téren nem nyilvánítunk véleményt. A csupa fém, vagy csupa üveg, vagy ezek kombinációja viszont mindenképpen erősíti a highend érzést, és a legtöbb embernek bejönnek a minőségi anyagok, tehát ezekkel a gyártók minden esetben élni fognak.

Hogy melyik gyártó fogja gyártani a legjobb, legerősebb mobilt 2017-ben? Nagy esélyes a Huawei, mivel nagyon jó mobilokat gyártanak mostanában, de a 4K valószínűleg nem lesz tőle várható és saját processzoraik is elmaradnak teljesítményben a Samsung Exynos-ától és a Snapdragon prociktól is. Mivel 2016 (illetve a valaha volt) legjobb mobilja a Samsung S7 lett, ezért esélyes a Samsung is, de a trónt fenyegetik újabb gyártók is, akik nagyon, de nagyon ígéretesek, pl. Zte, LeEco, Meizu, stb. Utolsósorban pedig természetesen kíváncsiak vagyunk az Apple és a Microsoft termékekre is.

 

Kép forrása: techchipspk.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!