Csillagromboló szupertelefon készül Finnországban

Az állítólag 2018-ban debütáló készülék minden jelenlegi csúcsot tripláz. Nézzük...

turing-monolith-chaconne-01.jpg

A Turing Monolith Chaconne "szuperfon"

  • 3 db Snapdragon 830 processzorral (összesen 24 maggal, ami brutál)
  • 3 * 6GB RAM-mal, azaz 18 GB-tal
  • 3 * 256GB háttértárral, azaz 768 GB-tal (ami ráadásul tovább bővíthető 2 db 256GB-os microSD-vel több, mint 1,2 Terabyte-ra)
  • 2 akkumulátorral összesen 6000 mAh (az egyik egy 2400 mAh líthium-hidrogén alapú, de a biztonság kedvéért egy grafén szuperkapacitor alapú is helyet kap a házban, 3600 mAh-val)

érkezik majd. Mondtuk: minden jóból tripla (de legalább kettő és fél).

A cég (vagy inkább a weboldal) egyébként nem ismeretlen, eddig is mutattak már be futurisztikus külsejű készülék terveket, tehát ez a vállalás akár hihető is lehet. A cég linkje a források közt látható.

turing-monolith-chaconne.png

További jellemzők (mert azok nagyon vannak):

  • grafén-oxid-dal borított ház
  • 6,4 colos 4K kijelző
  • 20 megapixeles előlapi és 60 megapixeles hátlapi kamerarendszer
  • Wifi "abc" a végletekig, Bluetooth 5 és minden földi jó, ami a kommunikációhoz kell, fel sem soroljuk
  • eltolható fizikai billentyűzet (na ez az egy dolog, amit elhagyhattak volna, minek ezt erőltetni)
  • és hogy még megfejeljük, saját operációs rendszere is lesz Swordfish OS néven (ami a Sailfish-re épül majd)

 

A képeket és a videót látva, ez tényleg egy csillagromboló. Egy gond van, mégpedig a hordozhatóság: ha a képen látható kijelző 6,4 col, akkor mekkora lesz a telefon és milyen súlyú? Ráadásul a billentyűzet miatt felesleges részek lógnak túl a "telefonon", helyette inkább egy másodlagos (vagy akár harmadlagos) kijelzőt készítettek volna (akár a begépelésre, vagy tabletszerű nézethez). Ha a vastagság is meglesz (ami szintén látszik), akkor elég nagy zseb kell majd hozzá (és persze nadrágtartó). De hát az erőnek valahol el kell férni, és ezzel a cuccal, az erő Veled lesz, az biztos.

Ha elkészül, gyalázni fog sok laptopot és asztali gépet. Az más kérdés, hogy minek? Az meg a harmadik, hogy ha meg lehet csinálni, akkor miért csak "tipi-topi" lépésekben haladunk? A válasz persze egyszerű: ez a biztos a gyártóknak. Minden technológiából az utolsó cseppet is kifacsarni.

De nem kell 2018-ig izgulni, mert már jövőre terveznek egy csúcsparaméter duplázós "light" verziót Turing Phone Cadenza néven, ez "mindössze" 12 GB RAM-mal, 2 db 830-as procival és 5,8 col QHD kijelzővel, de azonos fotós paraméterekkel érkezik majd. Ha ezt elég "vékony" házba sikerül bepréselni, akkor lehet, hogy nekünk inkább ez kellene majd.

xturingphone-02-1472813439_jpg_pagespeed_ic_awk2lguexe.jpg

Egy viszont biztos: ha megérjük a 2050-es esztendőt, ezek a telefonok (és a hasonlók is) is a mobil kőkorszak múzeumi készülékei közé fognak tartozni és jót nevetünk majd rajtuk a szupergrafén borította hipoallergén-porcelán fogsorunkkal.

 

Forrás: digitaltrends, mobilkart, gizbot, turingphone

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!