Xiaomi Mi Mix

A Xiaomi legújabb koncepciója megfogó külsővel

mi_mix.jpg

A Xiaomi 2010-ben saját fejlesztésű Android rendszerrel tűnt fel, amelyet később saját mobiltelefonjaikon használtak. Azóta már notebookot, tabletet, okos karkötőt, tv-t és egyéb hardvert gyártanak. Pár év alatt nagy népszerűségre tettek szert és azóta is az új megjelenésekkel szorongatják a konkurenciát.

A Mi Mix legnagyobb különlegessége a kijelző, amely az előlap 91,3%-át foglalja el, ezzel pedig a ma készített mobilok mindegyikét megelőzi. A képernyő 17:9-es aránnyal és 2040x1080 pixel felbontással rendelkezik és ehhez jár 1300:1 kontraszt és 500 nit-es fényerő. Az előlapi kamera alulra került, míg az érzékelők a képernyő mögött bújnak meg. Telefonálás közben a hangot rezgéssel képzi.
Az eszköz kerámia burkolattal bír, amely ellenálló lesz a mindennapok veszélyeinek.

Teljesítmény terén nem lesz hiány, amit a Snapdragon 821 biztosít 4 GB LPDDR4 RAM-mal és 128 GB háttértárral. A drágább modell ellenben 6 GB RAM-ot kap 256 GB tárkapacitással. Egyik sem bővíthető, de ez megbocsátható ilyen méretek mellett. Külön említendő a Dual SIM lehetősége és az NFC chip a telefonnal való fizetéshez.

A Xiaomi saját operációs rendszerének legfrissebb verziója, a MIUI 8 lesz telepítve sok-sok extrával, ami kihozza a telefonból a maximumot. Találunk még ujjlenyomat érzékelőt, 3.5mm-es jack csatlakozót, C típusú USB-t és a 4400 mAh-es akkumulátor gyorstöltővel is fel van szerelve.

mi_mix2.jpg

A gyártó képes volt újdonságot csempészni a piacra, ami egyre ritkább. Várjuk a megjelenést, ami november negyedikén esedékes Kínában.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!