Mire jó egy mobil?

Lehetőségek a szelfik és a Flappy Bird mögött.

swiss.jpg

Ma már olyan dolgokra lehetünk képesek egy mobiltelefon segítségével, amelyekről régen csak álmodtunk. Szeretnénk egy csokorba gyűjteni azokat a dolgokat, amiket nem biztos, hogy kinéznénk az egyszerű készülékeinkből.

Információ

Az állandó internetkapcsolat végtelen mennyiségű információt nyújt számunkra. Egy kaput hordunk a zsebünkben, ami bárhová nyílhat, ahová szeretnénk. Szeretnéd megtanulni, hogyan kell agyagból kunyhót építeni? Érdekel, hogy mi a cékla szüretelésének módja? Nem tudunk olyan példát mondani, amire ne lenne válasz. A kamera segítéségével már matematikai feladatokat is egy másodperc alatt el lehet végezni.

Pénz

NFC chippel rendelkező okos telefonok az ujjlenyomatunk segítségével a legkényelmesebb fizetőeszközzé válnak. A hazánkban még nem elterjedt kasszák egyetlen érintéssel elvégzik a tranzakciót és kezelik a bankkártyánkat. A Mobile Packet rengeteg kuponnal és klubkártyával kompatibilis, aminek hála már ezeket sem kell magunknál tudnunk.

Egészség

Elsősegély útmutatók, betegség kisokos, edzéstervek, pulzusmérő, lépésszámláló, alvásmonitor, kórházkereső vagy feélautomata defibrillátor kereső GPS alapján. Az utóbbiak fontossága megkérdőjelezhetetlen egy vészhelyzet során. Dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató blogja megannyi megoldást kínál az orvostudomány fejlesztésére.

Kényelem

Ma már mindenből van "okos" verzió, ami képes kommunikálni valamilyen módon a telefonunkkal. A kávéfőzőtől kezdve a mosógépig, a garázsajtótól az autónkig. Minden elektromos eszköz rábírható arra, hogy távolról irányítható legyen (esszerű kereteken belül).

Biztonság

Kamera élőkép, zárt ajtó, riasztó állapota. Ezekben is közös, hogy bárhol megbizonyosodhatunk róluk.

Kiegészítők

Itt válik a lista követhetetlenné. A kezünkben a hardver, ami képes feldolgozni adatokat külső forrásból. Az USB csatlakozón keresztül további módokon tudjuk hasznosítani a telefonunkat. Hőkamera, éjjellátó, szívmonitor, alkoholszonda és így tovább. Ezek a szenzorok nem ipari felhasználásra valók, de működnek ilyen egyszerű módon is.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!