IThon

Az IThon a hazai IT piac szereplőit mutatja be és lehetőségeket mutat.

 it-usa-jobs.jpg

Az informatikai szektor idehaza is az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, viszont súlyos munkaerő- és utánpótlás hiányban szenved, nagyjából 30 000 szakember hiányzik jelenleg és ez a szám folyamatosan nő.

A most elstartolt IThon.info információs portál egy olyan új kezdeményezés és összefogás, melynek célja, hogy megmutassa a hazai informatikai lehetőségeket, aktualitásokat és sikertörténeteket.

Az informatika az egyik legígéretesebb, leginkább értékteremtő és legnagyobb jövő előtt álló szektor hazánkban, melynek fellendülése pozitív hatással lenne az egész ország gazdaságára. Annak ellenére, hogy átlag felettinek mondhatók a bérek, még mindig rengeteg a betöltetlen pozíció, ez pedig gátolja az IT szektor itthoni kiteljesedését. Erre a helyzetre válaszként indult el az IThon.info portál. A cél a szakmai tájékoztatás és közösségépítés, valamint alternatíva nyújtása az elvándorlással szemben. Akár évi 3 000 szakembert szeretne hazacsábítani és megpróbálja felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt.

Az oldal a munkáltatóknak lehetőséget nyújt, hogy az egyes cégek bemutassák munkáltatói márkájukat, hogy miben különböznek a piac többi szereplőjétől, emellett pedig a képző intézmények is bemutathatják kínálatukat a kezdőknek szóló képzésektől a szakértői szintig.  
Az oldal IT specifikus keresőrendszerének köszönhetően könnyen megtalálhatja minden látogató a számra legérdekesebb információkat vagy éppen össze is hasonlíthatja ezeket.

Az oldal és a kezdeményezés mellett olyan cégek kötelezték már el magukat, mint az Accenture, AUDI, Deloitte, Graphisoft, IT Services Hungary, KPMG, MOL vagy az XAPT.
A portál folyamatosan bővül újabb és újabb cégekkel, képző intézményekkel és egyetemekkel.

Az IThon.info törekvéseit kiemelten támogatja továbbá a IVSZ és a Vezető informatikusok Szövetsége.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!