Tedd félre a mobilod!

A Huawei karácsonyi jótékonysági kampányával a Pető Intézetet támogatja

 father-christmas-smartphone.jpg

Nagyszabású karácsonyi jótékonysági kampánya keretében arra bíztatja az embereket a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, a Huawei, hogy tegyék félre a mobiljaikat, és töltsék az ünnepi pillanatokat szeretteikkel. A vállalat hivatalos Facebook oldalán meghirdetett #BePresent kampányhoz már világszerte számos külföldi és hazai híresség is csatlakozott – köztük Szalai Ádám focista, Debreczeni Zita fotográfus és Berki Krisztián tornász. A Huawei magyarországi leányvállalata minden egyes felhasználói komment után 500 forinttal támogatja a Pető András Főiskolát, közismert nevén a Pető Intézetet.   

„A mobilod megvár, a pillanat nem. Az Ünnepet Te teszed különlegessé.” – így szól a Huawei idei karácsonyi kampányának jelmondata, amely arra igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy szeretteinknek mi magunk vagyunk a legnagyobb ajándék, ezért tegyük félre a mobilunkat és töltsük együtt velük az ünnep pillanatait.  A kampány középpontjában egy karácsonyi történetet elbeszélő kisfilm áll, amelyet a vállalat hivatalos Facebook oldalán tett közzé.  A kampány támogatásához a felhasználóknak nincs más dolga, mint a Huawei Facebook oldalán kiposztolt kisfilm alá 2016. december 26-ig egy kommentben megírni: „Ígérem, hogy idén megélem a karácsonyi pillanatokat!”, és feltüntetni a kampány jelmondataként szolgáló #BePresent, valamint a #huawei hashtageket. Minden, a kisfilmre érkező felhasználói komment után a Huawei 500 forintot adományoz a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének.

A kommenteket az alábbi Facebook poszt alatt várja a Huawei:

https://www.facebook.com/HuaweimobileHU/videos/1259194387459727/

Az összegyűlt adományt a Pető Intézet és a Huawei által közösen meghatározott fejlesztési célokra fordítják: a tervek szerint egy speciális fejlesztő eszközökkel felszerelt tornaszobát alakítanak ki az intézmény integrált óvodai csoportjai számára, továbbá új fejlesztésű – az intézmény növendékeinek mozgásfejlesztésében fontos szerepet játszó –, speciális Pető-bútorokat szereznek be az óvodai csoportok, valamint a jövő tavasszal megnyíló első, gyulai Pető Pont részére. A vállalat az összegből ezenkívül támogatja a régi Pető bútorok cseréjét, új ágyakat szerez be az Intézet bentlakó óvodásainak részére, valamint fejlesztő játékokkal ajándékozza meg a gyerekeket.

A Huawei #BePresent kampányához olyan hírességek csatlakoztak Magyarországról, mint Szalai Ádám focista, Berki Krisztián tornász, Debreczeni Zita, Rizsavi Tamás és Bársony Bence fotósok, illetve olyan népszerű bloggerek, mint Viszkok Fruzsi, a Fashionsoul, vagy a Chloe from the Woods bloggerei.

A Pető Intézetről

A Pető Intézetben a világhírű és 2006 óta hungaricumnak számító Pető-módszer alapján központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült személyek fejlesztését végzik több évtizede. A Pető-módszerrel történő fejlesztés célja, hogy a sérültek önellátóvá váljanak, és integrálódjanak a társadalomba. Az intézmény főiskolát, korai fejlesztőközpontot, saját óvodát és iskolát, utógondozót, valamint felnőtt rehabilitációs központot is működtet. Az intézet évente 1000-1200 családdal veszi fel a kapcsolatot mozgásukban akadályozott, központi idegrendszeri sérült gyermekek kezelése miatt. Sokan köszönhetik a Pető-módszernek azt, hogy teljes értékű életet élhetnek.

A konduktív pedagógia, a konduktori tevékenység nagyszámú egyedi és speciális segédeszköz alkalmazását igényli. A mozgássérült gyermekek életvitelének, tanításának és Petői alapokon nyugvó fejlesztésének megkönnyítéséhez olyan eszközökre van szükség, melyek alkalmazkodnak a gyermekek speciális képességeihez, a konduktív pedagógia módszertanához.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!