Tudtad, hogy a mobilod egy intelligens robot?

Csak a helyét nem tudja változtatni magától, de bármilyen szoftverrel (vezérléssel) felruházható, elemzi a környezetét, van hangszórója és mikrofonja, kommunikál többféle módon, fotót és videót készít, mindenféle érzékelővel rendelkezik, tudja, mi a vízszintes (giroszkóp), tudja, merre van észak (iránytű), tudja, hol van éppen (GPS). Kell több alaptudás egy robotnak?

0972ae0197ff739726eee018f0732c4d.jpg

Ami késik, nem múlik. Jöhetnek Androidot futtató robotok, jöhetnek szárnyakat kapó mobilok, mi jöhet még? Vasököl féle harcirobot iPhone aggyal? Nincs kizárva.

 

1. RoBoHoN

Kezdjük a "mobilrobot" egy kicsit komikus verziójával. RoBoHoN-nak hívják, a Sharp cég fejlesztette ki. Picit nevetséges, ahogy a zsebből veszik elő a kis robotot telefonhíváskor, de a lényeg szempontunkból nem is ezen van. A pici droid Androidot futtat (mi mást?)

A RoBoHoN honlapja itt érhető el.

 

2. PhoneDrone

Egy másik kezdeményezés komplett mobiltelefon repülő eszközben való felhasználását szemlélteti, ez pedig nem más, mint a PhoneDrone, azaz "telefondrón".

A projekt honlapját itt találod. Itt pedig előrendelheted most csak 300 dollárért, persze mobil nélkül, már csak egy mobil kell hozzá, amit felengedsz vele.

 

3. Mobil által vezérelt robot

Egy harmadik példa pedig bemutatja, hogy a mai okostelefonokhoz képest jóval egyszerűbb mobil is el tud vezérelni egy robotot.

A projekt honlapja itt érhető el.

 

Címkép forrása: archive3d.net

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!