Ezek a csúcsmobilok jönnek először 2017-ben

Összeszedtük, mely csúcsgépek érkeznek először 2017-ben. Biztos, hogy nem teljes a lista, tehát inkább szemezgetésnek vedd és lehet időközben meglepetés betoppanó is. Mi szóltunk.

huaweip10.jpg

Huawei P10 és P10 Plus: a bemutató dátuma február 28 lesz, ez már biztos. A csúcsmobil a Huawei saját processzorát kapja ismét, de abból a jelenlegi legerősebbet, a Kirin 960-at. 6GB belső memóriát és akár 256 GB háttértárat zsúfolnak majd a mobilba. 5,5 colos QHD és ívelt kijelzőt kap majd.

 

htcuultra.jpg

HTC U Play és Ultra: a Play inkább a középmezőnyben játszik majd, az Ultra viszont egyértelműen a felsőkategóriában és ebből is kétféle lesz, az egyik zafírüveggel rendelkezik majd. Az LG V10/V20 érdemeit megirigyelve az U sorozat is két kijelzővel érkezik, a kicsi, külön is működő, 160*1040 pixeles rész sokféle funkciót elláthat majd, idő/dátumtól kezdve az egyéb értesítéseken át a kedvencekig szinte mindent, arról nem is beszélve, hogy a gyártók és más fejlesztők sok-sok funkciót pakolhatnak rá. Nem a legizmosabb procit kapja az Ultra, de azért a Snapdragon 821-nek sem kell a szomszédba mennie a nyers erőért. A 4GB memória lassan már szűkös lesz, de a 128 GB háttértár (ami bővíthető lesz) kicsit vigasztatlhat majd. A kamera nagyon jó fényerővel rendelkezik majd és természetesen 4K-ban is tud majd rögzíteni. Az USA-ban márciustól lesz kapható 749 dollárért, azt még nem tudni, hogy hozzánk meg fog-e érkezni és ha igen, milyen áron.

 

galaxys8_1.jpg

Samsung Galaxy S8: a sikertelen Note 7 ellenére talán a legjobban várt csúcsmobil az S8. A minimális kerettel rendelkező (és ezért a fizikai Home gombot nélkülöző) mobil ivelt kijelzővel érkezik, így a korábbi csúcsmobilokkal megegyező házban jóval nagyobb kijelző kap majd helyet, természetesen QHD felbontással. A "sima" S8 5,7 colos, az S8 Plus pedig állítólag 6,3 colos kijelzővel érkezik majd, ami brutális. Úgy látszik, idén a kijelzők lesznek az legsarkalatosabb pontok a mobiloknál, mert az S8 tartogat még egy meglepit, mégpedig, hogy a 16/9-es képarány helyett a 17/9 képaránnyal érkezik majd, ami a szoftveres gombok nem fognak értékes helyet elfoglalni, hanem az alsó plusz részben foglalnak majd helyet. Az S8-at márciusban mutatják be és áprilistól lesz majd kapható.

 

oppofind9.jpg

Oppo Find 9: 2017 első felében érkezik, ennél pontosabb infó még nincs. A jelenleg leggyorsabb Snapdragon procival, a 835-tel érkezik majd, 6, vagy 8 GB memória és 128 GB háttértár kíséretében. A QHD felbontásban pompázó készülék mesterséges intelligenciával felvértezett saját oprendszert futtat majd, a Find OS-t. Meglátjuk, mire viszi.

 

iphone8-concept1.jpg

Eddig Android-ot futtató készülékekről volt szó kizárólag. Bár nem elsőként érkezik, de azért érdemes megemlíteni a másik vezető oprendszer gyártóját, az Apple-t is. Az iPhone8 szeptemberre várható, állítólag csak kicsit lesz szebb és jobb, mint a 7-es széria. Az sem biztos, hogy lesz egyáltalán 7s, de ha mégis, az valószínűleg előbb érkezik majd. Ha nem lesz 7s, annak valószínűleg az lesz az oka, hogy először esett mínuszba az előző évhez képest nemcsak az iPhone-ok, de más Apple termékek eladása is. Persze nem lehet mindent a végtelenségig fokozni és azért nem kell sajnálni őket, hiszen továbbra is a legnagyobb profitot termelő vállalat az Apple, messze lehagyva bármelyik versenytársukat.

 

surfacephone.jpg

Nem tudni, mikor, de állítólag 2017-ben megérkezik az új Windows Phone kategória képviselője is, ami már a Surface Phone nevet viseli majd. A Lumia név elkaszálásával ezzel próbál a Microsoft a felső kategóriás PC-inek, a Surface-eknek hozzáillő kísérőt gyártani, minden bizonnyal borsos áron.

 

samsung-galaxy-x1-and-x1-plus.jpg

Végül pedig egy ráadás, aminek örülhetünk, ha 2017-ben egyáltalán megérkezik, ez pedig nem más, mint egy igazán különleges résztvevő, a a Samsung hajlítható kijelzős mobilja, az X1. Régóta dolgoznak rajta és többféle variáns is felmerült már, a végleges verzió még nem biztos, csak annyi sejthető, hogy kinyitva tabletként, összecsukva kétoldalas mobilként is használható lesz. Várhatóan 4K kijelzővel és a csúcs processzorok egyikével érkezik majd, felsőkategóriás tárolókapacitással kísérve.

 

Frissítés: mindig kapunk ilyen olyan megjegyzéseket, hozzászólásokat, hol építőt, hol nem. Az első bekezdésben megírtuk, hogy NEM teljes a lista, inkább csak szemezgetés. Másik cikkünk említi az LG G6-ot és a Honor 9-et is, természetesen ezek is érkeznek majd.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!