Az okostelefon fejlődésének 5 legfontosabb állomása

Mindössze egy negyed évszázad sem telt el, mióta megjelent az első "okosnak" titulált mobil jószág. Olyan gyors és robbanásszerű fejlődésnek lehettünk tanúi, amekkora még soha, egyetlen iparágban sem zajlott.

1. IBM Simon

Az 1994-ben megjelent IBM cucc volt a legelső "okos" mobil érintőképernyővel és stílussal, persze a 900 dolláros ára a néhány alapvető alkalmazással még nem mozgatta meg a fantáziákat, ezért túl sok nem fogyott belőle. Ha többre is kíváncsi vagy, akkor olvasd el az IBM Simonról írt rövid cikkünket.

ibm_simon.jpg

 

2. Nokia Communicator

1996. A Nokia adta ki az okosjószágok egyik leghíresebb teremtményét, a 9000-es Communicatort. Hasonló szülemények voltak az Ericsson, a Blackberry és a Palm készülékei (szintén elsősorban az üzleti szférában tevékenykedő emberek számára), persze más-más köntösben, de sajnos nem érdemelnek egy ötös fontossági listán külön sorszámot.

communicator.jpg

A Communicator aztán több későbbi változatot is megért, egészen 2007-ig, amikor is az utolsó ilyen névvel titulált berendezést, az E90-et piacra dobta, persze már kevesebb sikerrel, mint az elsőt és ráadásul jött az ...

 

3. Apple iPhone

2007-ben jelent meg a mobiltelefon első igazi újraértelmezése, az iPhone, az Apple és Steve Jobs gondozásában, mellyel egy forradalom indult el, ekkor kezdett igazán exponenciális felfelé vezető ívet venni a mobilipar.

original-iphone-a_k_a-iphone-2g.jpg

 

4. HTC Dream

Az első Androidos mobiltelefon a HTC Dream volt, melyről (és az első iPhone-ról) az alábbi cikkünkben tekinthetsz meg egy összehasonlító videót.

htc-dream-telekom-g1.jpg

 

5. Samsung Galaxy S

A 2010-ben debütáló csúcsmodell S széria számos verziószámot megélt már, legutóbbi volt a 7-es, most várjuk a 8-ast. A Galaxy S az egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb okostelefon volt a mobiltörténelemben, és jelenleg is az. A többi kisebb Galaxy modell (és más gyártók modelljei) több éves csúszással kapják meg a korábbi S csúcsmodell paramétereit, jelenleg a legolcsóbb mobil is szinte tudja azt, amit anno az S tudott.

48201652044pm_635_samsung_galaxy_s.jpg

 

Képek forrása: androidauthority.com, medium.com, iosbay.com, twitter.com/android, gadgets.ndtv.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!