Állati alkalmazások

Manapság nem sok vetülete van a napi életnek, amivel kapcsolatban ne jelennének meg alkalmazások. Nincsenek ezzel másképp az állatkertek és vadasparkok sem.

Megpróbáltuk a lehető legtöbb állatkerti applikációt összeszedni, minden bizonnyal azért nem teljes a lista. Ha tudtok még hasonló appról, várjuk hozzászólásban.

Régen elmentünk az állatkertbe, ha nyitva volt, megnéztük az állatokat, elolvastuk a kifüggesztett infókat az éppen megtekintett jószágról, ha volt nálunk fotómasina, ellőttünk néhány képet, aztán mentünk haza.

Manapság bár mindezt ugyanúgy megtehetjük, egy mobilos applikáció azért sok mindenben segítségünkre lehet, bár egy jobb weboldal is tudja helyettesíteni az információs részt..

  • megtudhatjuk, mikor van nyitva az állatkert, hogyan lehet megközelíteni (ami jól jön, ha egy új állatkertet kívánunk becserkészni), mennyibe kerül a jegy
  • megtudhatunk az állatokról rengeteg információt
  • valamint a fotómasina is kéznél van és készíthetünk pár száz fotót.

 

A ZooBudapest applikáció pl. pont ezeket az infókat tudja, itt töltheted le Androidra és itt iOS-ra. Weboldal itt.

screen568x568.jpg

 

A győri Xantus János állatkert picit előrébb tart, megtudhatjuk pozíciónktól függően, melyek a közelünkben lévő állatok, sőt támogatásként egy sms-sel meg is etethetjük őket, persze nem biteket fognak kapni. Emellett fontos üzenetekkel látnak el minket, hogy ne maradjunk le semmiről. Androidra és iOS-ra tölthető le szintén. Weboldal itt.

gyorzoo.jpg

 

A budakeszi vadaspark applikációja gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint előző kettő, hangos útmutatókat hallgathatunk az állatokról (audioguide), viszont etetni pl. nem tudjuk őket. Androidra, iOS-ra és Windows Phone-ra is elérhető. A weboldalukat itt éred el.

budakeszivadaspark.jpg

 

A szegedi állatkert sem járt el másképp, az állatokról szóló infók mellett hangos idegenvezetésben lehet részünk. Androidos és iOS-os alkalmazást találtunk, weboldaluk itt. Talán ez az applikáció a legszebb, leglátványosabb mind közül.

szegedvadaspark.jpg

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!