Szuper eszközök, melyekre a piac éretlen volt a megjelenésükkor

Van itt minden, ami szem-szájnak ingere, igaz, hogy nem akkor történt ez, amikor piacra dobták. Mondhatnánk azt is, hogy megelőzték a korukat, de sajnos eléggé elfelejtették őket.

Akkor, amikor kijöttek, mindenki csodálkozott, ám nem kellett szinte senkinek. A nagy újításokkal az a gond, hogy iszonyatosan drágák, hiszen nincs alternatíva és a fejlesztés is nagyon sokba kerül, így nagy cégeken, pénzzel jócskán megáldott emebereken kívül más nem tudta megvenni.

Lássuk, melyek is voltak ezek:

 

Kettő az egyben táblagép a HP-től

Megfelelő operációs rendszer híján a 2002-ben megjelenő többfunkciós, elforgatható, stílussal ellátott TC1000 sem lehetett sikeres. Nyolc évvel előzte meg az első igazi tabletet, az iPad-et.

tablet_hp_tc-1100.jpg

 

Érintőképernyős számítógép a HP-től

Tudtad, hogy már 1983-ban volt érintőképernyős számítógép? Akkor, amikor még írógép billentyűzetet használtak (vagy azt sem), legtöbben meg rádiót hallgattak és maximum tv-t néztek, maga a számítógép fogalma sem nagyon volt ismert széles körben.

 

Okostelefon az IBM-től

Korábban számot adtunk már az IBM Simon-ról, mely az első okostelefon volt, ám 1994-ben jelent meg, több, mint 10 évvel az "igazi" okostelefonok előtt.

ibm_simon.jpg

 

Képtelefon az AT&T-től

Alapfunkciónak tartod a Facetime-ot, vagy a Skype-ot? Mit szólsz az AT&T 1964-ben megjelent PicturePhone-jához? 1970-ben forgalomba is került, de az ormótlansága és persze az ára megakadályozta a sikerességben.

bell-picturephone.jpg

 

Mobiltelefon 1922-ből

Egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy közel 100 éve is kísérleteztek már a hordozható telefonnal.

chicago-1922-radio-telephone.jpg 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!