Játékos programozás gyermekeknek

Az Apple Swift applikációja gyermekeknek szánt változatában játékos módon vezeti az érdeklődőket a programozás világába.

swift.jpg

A Swift egy intuitív programozási nyelv, amelyet az Apple hozott létre olyan applikációk létrehozása érdekében, amelyek iOS rendszereken, Mac-en, Apple TV-n vagy Apple Watch-on futnak. Arra tervezték, hogy könnyen, hatékonyan és szabadabban dolgozzanak a fejlesztők. Azonnali visszajelzésekkel, grafikus megjelenítéssel és letisztult kezelőfelülettel gondoskodik arról, hogy biztonságosabb és megbízhatóbb kódok szülessenek.

A Swift Playgrounds  megtanít használni a Swift-et interaktív és játékos módon. Rejtvényeket kell megoldanunk, ami a programozás alapjaira tanítja meg a felhasználót. Ugyanazt a nyelvet használja, amivel hatalmas népszerűségnek örvendő LinkedIn vagy Airbnb is készült iOS eszközökre. Az applikáció használatához nem kell programozói tudás, a használata során mindenre megtanít. Rengeteg kihívást állít elénk, amik egyre összetettebb megoldásokat kívánnak, így a külön oktatott kódok szépen lassan összekapcsolódnak.

code_playground_large.jpg

Amit a képernyő jobb oldalán látunk, az a megoldandó pálya, amin a főhősünket kell végigvezetni parancsokkal és megszerezni neki a drágaköveket. Az induláskor a Comenius Logo-hoz hasonló menj előre - menj előre - fordulj balra utasításokkal dolgozunk, majd apránként csepegtetve fűszereződnek a feladatok függvényekkel, funkciókkal és ciklusokkal.

A Swift Playground ingyenesen letölthető iOS eszközökre

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!