Android a gyereknek?

Itt egy kis segítség azon szülőknek, akik okostelefonnal lepnék meg a gyermeküket, de szeretnék korlátokat biztosítani a problémamentes felhasználáshoz.

google-family-link-750x422.png

Az okostelefonok és gyermekek különös kapcsolatot alkotnak. Egy személyi számítógép sokaknak az élete része és ezt a felnövő generáció egyre hamarabb tudhatja magáénak, ráadásul egyből hordozható formában. A kezükben lévő telefon végtelen mennyiségű kaput nyithat ki, amelyeket nem árthat szabályozni.
A Google Family Link applikációja lehetővé teszi, hogy a "hitelesített" szülő Androidos készülékével kialakítson egy családon belüli szabályrendszert, amelyet alkalmazhat az alárendelt eszközökön.

A család egy 13 évnél fiatalabb tagjának szüksége van egy Google fiókra, amellyel használni fogja az adott készüléket (követelmény az Android 7.0). Az alkalmazás másik felét a szülők vagy gondviselők alkotják, akiknek módjuk van különböző szabályokat létrehozni, ami a gyermek telefonjára vonatkozik.

A legfontosabb lehetőségek a következők:

  • Applikációk: Az eszközre telepített alkalmazások tiltása vagy jóváhagyása
  • Alvás időtartam: egy időpont után a telefont nem engedi használni
  • Weboldalak: Kizárólag engedélyezett oldalak látogatása
  • Keresés: Szűrt találatok Google keresés esetén
  • Lokáció: Ha a gyermek telefonja bekapcsolt és be van jelentkezve, akkor a szülő láthatja a térképen a helyzetét. Ezek az ellenőrzések a gyermek telefonján is láthatóak, tudja, hogy mikor néznek utána.
  • Statisztika: Tudjuk, hogy a telefon mennyi ideig volt használva alkalmazásokra lebontva (használatuk korlátozható egy megadott idővel)

familylink.jpg

Ezeken kívül fizetett tartalmakkal való interakció mindig szülői beleegyezést igényel. Ezzel elkerülhetőek azok a horror pénzbe fájó történetek, ahol a lurkó sok számjegyű számlát hozott létre egy ártalmatlannak tűnő játékban.

Az ilyen programok önmagukban nem fognak problémákat megoldani, és használhatók úgy is, hogy csak szülje őket. A legjobb felügyelő program sem válthatja le a szülői gondviselést. Emiatt a használatuk felelősséggel jár, hogy a gyermek egy idő után felügyelet nélkül a saját privát eszközére tegyen szert.

A Google Family Link egyelőre az Egyesült Államokban használható.

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!