Share The Meal

Egyetlen érintéssel egy éhező gyermek egy napi élelmét finanszírozhatod összesen 0,5 amerikai dollárért.

logo.jpg

Mit tehetsz 50 centtel (~150 Forint)?

A ShareTheMeal alkalmazás a United Nations World Food Programme (WFP) kezdeményezése, akik a világ legnagyobb éhezés ellen küzdő ügynöksége. A WFP 80 országból 80 millió segédkező embert ér el, akik teljesen önkéntes alapon adományoznak. Az adományok 90%-a - az adminisztrációs költségeket a minimálisra szorítva - egy éhezésmentes világ kialakítására szolgál. A többszörös díjnyertes applikáció arra buzdítja az okostelefon felhasználókat, hogy együttesen nagy hatást gyakorolva segítsünk az éhező gyermekeknek.

Miért az éhezés?

A Földön feltehetőleg 800 millió alultáplált ember él, tehát az egészséges élethez szükséges mennyiségű élelem nem áll számukra rendelkezésre. Az éhezés több áldozatot követel, mint az AIDS, a malária és a tuberkulózis együttesen. A jó hír, hogy az éhségre van egyszerű megoldás.

Boko Haram

Az elmúlt években egy Nigériából indult erőszakos, iszlámista szektás mozgalom hatása átterjedt Kamerun országába is. Otthonok, családok semmisültek meg, az alapvető szolgáltatások igénybe vétele, mint pl. az oktatás, veszélyessé vált. A népesség harmada éhezik.
Az applikáción keresztül ajándékozott élelem adagok jelenleg 25 000 gyermekhez jutnak el, akik ezen a területen élnek és a Boko Haram által érintettek.

Eddigi eredmények

  • 2017 februárjában 1 millió adag étel jutott el Dél-Szudán területére egy vészhelyzet kampány keretein belül.
  • 58 000 gyermeknek elegendő élelmet szolgáltattak Malawi-ban El Niño idején
  • A 2016 júliusában érkezett adományok 1 500 szíriai menekült gyermekhez jutottak el, akik szörnyű körülmények közt éltek
  • 2016 tavaszán 1 400 szíriai menekült gyermek Bejrútban kapott támogatást
  • 2016 első harmadában 2 000 gyermek és édesanyjuk kapott ellátást egész évre Homsz városában, Szíriában
  • 2015 decemberében jordániai táborokban élő 20 000 szíriai gyermek jutott ételhez
  • 2015 nyarában 1.8 millió adag élelem került Lesothói iskolásokhoz

kep.jpg

A ShareTheMeal remek példája annak, hogy korunk technológiáját hogyan lehet egy nemes cél érdekében hasznosítani és ezáltal segíteni másoknak.

Az alkalmazás itt tölthető le Androidra és iOS-re.

További információk

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!