Eye-D

Az Eye-D mindennapi segítséget nyújt a látássérült embereknek

11709839_785520684898699_4901607921763942287_n.png

A 2017-es Google Play Awards egyik legjobb kisegítő alkalmazása az Eye-D. Vakok és részlegesen vakságban szenvedő emberek számára készült program, amely telefonra telepíthető és annak a lehetőségeit kihasználva ad információt az őt körülvevő világról. Az eszköz kameráját használva lehet a látott tárgyakat vagy akadályokat felsoroltatni, ezzel ismeretlen helyek felfedezését elérhetővé teszi. Az alkalmazás el tudja mondani a pontos helyét a felhasználónak és a környék fontos pontjait is megosztja vele, mint például kórház, étterem vagy tömegközlekedési lehetőségek.

A modern mobiltelefonok és okos készülékek mindennapos társsá váltak a látássérült emberek számára. Az Apple által készített VoiceOver például hangosan felolvassa a képernyőn található szövegeket és azokat, amelyekre az ujjunkat helyezzük, így hang alapján minden funkciót megtalálhatunk benne.
Az Eye-D függetleníti a használóját és egy olyan szabadságot adhat nekik, amelyet a mobiltelefonok előtt még nem ismertek.

Fontos funkciók:
Hol vagyok?: Google Maps-szal kooperálva azonnali pontos pozíciót kap a felhasználó.

Körülöttem: ATM, bank, tömegközlekedés, szórakozási lehetőségek, éttermek, kórház. 500 és 5500 méterk között minden fontos pontról tudhatunk.

Felismerés: A kamerát a kívánt irányba tartva részletesen leírja az ott található tárgyakat.

Olvasás: We designed this feature so that next time your visit a restaurant or want to get a novel for you friend you won’t have to ask anyone for help. Open read text mode, click a picture and Eye-D app will read the text in front you. You can swipe right to hear the text again in case you missed it the first time.

Élő segítség: Hiba vagy visszajelzés esetén a készítőkkel lehet kommunikálni közvetlenül.

Az Eye-D ingyenesen elérhető Android-ra

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!