Felejtsd el a jelszavad!

Tartsd az összes fiókod belépési adatai egy biztonságos helyen. Emlékezz csak egyetlen kódra.

fingerprintfeature.jpg

Mindenki számára ismerős, amikor a regisztrációs folyamat megszakad egy weboldalon, mivel az általunk megadott jelszó nem tartalmaz nagybetűt, számot vagy speciális karaktereket. Ha ugyan azt a jelszót használjuk mindenhol, akkor csak egyszer kell rossz kezekbe kerülnie, ha mindig változtatunk rajta valamit, akkor viszont kihívás lesz mindenre pontosan emlékezni.

Az AgileBits által fejlesztett 1Password olyan megoldást kínál, amely sok fejfájástól óvhatja meg a felhasználót. Egy helyen tárolja az összes jelszavunkat, amelynek eléréséhez egyetlen mesterjelszóra kell csak emlékeznünk. Ezzel tárhatjuk fel a virtuális széfünket, ahol minden fontos belépési adatot tudhatunk. Természetesen az első felmerülő kérdés ennek a biztonságát kérdőjelezi meg minden emberben, de a készítők garantáltan túlbiztosították ezeket az információkat és részletes dokumentációt is adnak az egész titkosítás folyamatáról. Biztosak abban, hogy csakis a mesterjelszót ismerő személy férhet hozzá az adatokhoz (Részletesen itt olvashatunk a biztonsági elvekről).

A hétköznapokban a szükséges adatainkat, vagy dokumentumunkat az ujjlenyomatunk által (az is lehet mesterjelszó) feloldjuk és használjuk. Számítógép böngészőjében a jelszó mező kitöltésekor egy kattintásra be tudja illeszteni a hozzá tartozó jelszót.
Sehol sem szoktak alkalmazni olyan emlékeztetőt, amely bejelentkezéskor közölné velünk, hogy "amikor ide regisztráltál, azt kértük, hogy számot is helyezz a jelszavadba a biztonság kedvéért", így előfordulhat hogy a ritkán látogatott weboldalakra való belépés percekig tarthat, vagy új jelszó kérésével járó kellemetlen érzéssel párosítjuk a megtekintést. Mennyivel jobb lenne, ha nem nekünk kellene erre emlékezni?

Az 1Password letölthető iOS-re (iOS 9 felett), Androidra (5.0 felett), Mac-re (OS X felett) vagy PC-re (Win7 felett) egyaránt.
A regisztráció 30 napos ingyenes használatot engedélyez, utána pedig az egyszemélyes használat 3 dollárba kerül havonta. Ebbe az árba tartozik, hogy az összes alkalmas készüléken futtatható a program, interneten keresztül is elérhető, 1GB tárhely dokumentumok számára, egy évre visszamenőleges előzmények és email-es support.
A családi csomag 5 fő részére kínálja ugyan ezeket a szolgáltatásokat megfejelve engedélyekkel és felügyelettel.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!