Waze

Légy naprakész az úton!

waze-navigation-app.jpg

Csatlakozz a legnagyobb vezetői közösséghez, amelyben a sofőrök egymás segítik. A Waze nem egy hagyományos útvonaltervező, hanem egy olyan segítség, amellyel az autóban ülőket nem érheti meglepetés, ami a forgalmat illeti. Élőben, az összes felhasználó által bejelentett esemény azonnal eljut hozzánk, így lehet szó útlezárásról, spontán kialakult dugóról, építkezésről vagy sebesség ellenőrzésről, mi tudni fogunk róla, mielőtt odaérnénk, így rengeteg opciónk van az alternatív útvonalak eléréséhez.

dugo.jpg

Minden felhasználó tehet bejelentést az általa tapasztalt akadályról, ezeket kategorizálhatja aszerint, hogy milyen szintű fennakadás történt, esetleg építés zajlik vagy szűkültek a sávok számai vagy csak rendőri ellenőrzés történik.
Az útakadályokon kívül egyéb lehetőségek is rejlenek a közösségi autózásban. Aktuális infókat kaphatsz a benzinkutak árainak különbségéről, így akár spórolhatsz is azon, hogy hol tankolsz.

A Waze létrehozott egy másik autózással kapcsolatos applikációt, ami a Carpool névre hallgat. Az ingázó emberek gyakran egyedül ülnek egy 5 személyes járműben, amelyet az internet és az okostelefonok segítségével jobban ki lehet használni. A felhasználók két csoportja a sofőr és az utas. Az utas rákeres arra a szakaszra, amelyen ő szeretne társulni a lehetséges járművekhez és mindketten jól járnak. A megoldás pénztárca kímélő és ha sokan használják egy idő után kevesebb lesz a dugó, amennyiben jobban kihasználják az emberek az autókat. A távolság alapján az utas fiókjáról levonódik az összeg, amelyet a sofőr számlájára írnak.

A Waze ingyenesen letölthető a hivatalos oldalról, ahol még böngészőben is megtekinthető az élő térkép az összes információval a közutakon.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!