Flying FlowerCards

Romhányi József legújabb kártyajátéka iOS eszközökre

startpicture_hu.png

A Flying FlowerCards lényege, hogy adott számú pakli francia kártyát sorba rendezzük, ám ezt különleges módon végezzük el, a kártyákat átcsúzlizzuk a képernyőn. Az ujjunkkal célozva egy vonal segít minket abban, hogy merre fog a lap "repülni", több útvonalat is választhatunk akár, de a lényeg, hogy szomszédos értékű és megegyező színű laphoz kerüljön.
Példaképp a 4-es kártyát átpasszoljuk az 5-ösre, amiből már egy két kártyából álló halom lesz. Ezek a halmok megmutatják a bennünk rejlő kártyák minimum és maximum értékét (jelen esetben 4-5). Ez a halom aztán csatlakozhat egy 3-as vagy egy 6-os laphoz és így tovább, amíg az egész sorozat el nem készül. Ezeket aztán a fent található 4 gyűjtőbe kell elhelyeznünk.
Az alábbi képen látható, ahogy a király "zöld utat" kap a dámához, hiszen szomszédos kártyák és a színük is azonos. A 2. képen viszont a zöld bubi nem kompatibilis a vörös dámával ezért nem is sikerülhet a párosítás.

nevtelen-1.jpg

A játék során az idő és a szerzett pontszám, ami meghatározza a teljesítményünket. A mozgó kártyák értéke a csomagban levő kártyák összege. Ha egy olyan kártyaoszlopot mozogatunk, amelyben Király - Dáma - Jumbo - 10 kártyák vannak, akkor e csomag értéke 13(K)+12(D)+11(J)+10=46. Ez az érték adódik hozzá a megszerzett pontokhoz minden fal érintéskor, valamint a célkártyával való egyesüléskor. Így ha a fenti példa (KDJ10) csomag 4 pattanás után a 9-es kártyával egyesül, akkor a pontszám 5*46=230-al emelkedik. Ha az így keletkezett csomag újabb 3 ütközés után egyesül a 8-as kártyával, akkor további 4*55=220 ponttal növekszik a pontszámunk.

A játékmód mindig azonos, ám a paklik és a mezők számát tudjuk növelni egészen 4 paklira és 10x10 mezőre.
A képernyő alján fellelhető kártya mutatja, hogy még hány kártyát várhatunk a fel nem húzottak közül.
A játék során tippeket is kaphatunk lehetséges útvonalakról a lent látható villanykörte gombbal, amin az éppen lehetséges lépések száma látható.

A Flying FlowerCards ingyenesen letölthető iOS-re. A játék leírása bővebben.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!