Firefox Quantum

Elérhetővé vált a Mozilla legújabb böngészője, a Firefox Quantum.

ff_q.jpg

A népszerű böngészők élvonalában a Firefox már régóta jelen van. Aki eddig csak a sebessége miatt nem használta, annak az új verzió, a Quantum megfelelő választás lehet. A program motorházteteje alatt új motor dolgozik, amely megdobja a működési sebességet. Az oldalak gyorsabban töltődnek be, a megnyitott lapok között hamar lehet váltani és eközben 30%-kal kevesebb memóriát fogyaszt, mint a rivális Chrome böngésző.
A Mozilla az új verziót a sima Firefoy 52-es verziójával mérettette meg a Speedometer 2.0 segítségével. A Quantum ugyanolyan hardveren és letöltési sebesség mellett átlagosan kétszer jobb eredményt ért el, mint a korábbi böngésző.

A design csak apróbb változásokon esett át, minimalista felület uralkodik a programban. Testreszabás terén a megszokott lehetőségeink vannak, mint eddig. Továbbra is elérhető a Sync funkció, amely az eddig használt Firefox böngészőben elmentett adatainkat átemeli az újba. Minden elmentett jelszó, automatikus kitöltés, könyvjelző és előzmény ugyan úgy jelenik meg, mintha ugyan azt a programot használnánk.
Természetesen mobil eszközökre (Android, iOS) is elérhető applikáció formájában és a Sync-nek hála itt is teljes élményt kapunk a böngészés során.

A privát böngészési módot is tökéletesre csiszolták. Léteznek olyan hirdetések, amelyek nyomon követik a felhasználókat és ez ellen tettek lépést. Privát módban ezeket a hirdetéseket teljesen blokkolja a program és ezzel még eredményesebb teljesítményre képes.

A letölthető kiegészítők ezrei mellett ilyen újdonságokat találhatunk alapból:
A Screenshot azonnal készít képernyőmentést az aktuálisan megtekintett weboldalról.
A Pocket egy klasszikus "megtekintem később" mappába helyezi a kívánt linkeket a könyvjelzőktől külön.
Gaming & VR terén pedig a beépített WASM és WebVR gondoskodik a következő generációs játékok kiszolgálásáról.

Az új Firefox Quantum itt tölhető le.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!