Miért nem csinálnak ilyen telefont, amikor minden résztechnológia adott?

Ugyanis jelen pillanatban nincs olyan telefon, amelyik mindegyik, alább felsorolt paraméterrel egyszerre rendelkezik. De ez nem jelenti azt, hogy holnap nem jelenik meg egy. Tehát...

scififon.jpg

(a kép illusztráció)

Keret nélküli kijelző: Sharp, Xiaomi telefonokban, vagy pl. az iPhoneX-ben (jó, itt azért nem egészen úgy) köszön ránk a szinte keret nélküli kijelző. Eddig oké, de a többi alábbi paraméterrel együtt, kérem...

4K kijelző: a Sony megcsinálta a Z5-tel.meg az XZ Premiummal. Tudjuk, hogy elvileg felesleges, de azért egy sarokig érő 6 colos (vagy nagyobb) kijelzőn állati jól mutatna. Aztán pedig elég lenne csak videólejátszásnál és játéknál használni, normál menetnél elég kisebb felbontás is. ...és akkor még az energiatakarékosság mellett is letettük a voksunkat. Aztán meg el tudjuk képzelni, hogy amilyen fogyasztás ma egy fullhd kijelzőnek kell, holnap kevesebbet fogyaszt a 4K kijelző... Már csak azért is meg lehet csinálni a sarokig érő kijelzőt, mert például az ujjlenyomat olvasót be lehet már építeni a kijelző alá.

512 GB tárhely: Processzorról nem ejtünk szót, hiszen szinte minden gyártónak van már saját, de háttértárról igen. A Samsung már gyárt is ilyen lapkákat. Ha ekkora tárhely lenne a telefonban, a cserélhető MicroSD el is felejthető akár.

8GB/12GB operatív memória: Minél többet tud már a készülék és bővül az alkalmazások palettája is, probléma nélkül kell váltanunk közöttük. Ezek a memória adatok asztali számítógépekével is versenyre kelnek, így biztosítva a lendületes felhasználás élményét.

USB 3/3.1 átviteli sebesség: pláne akkor felejtenénk el szívesen a cserélhető háttértárat, ha az USB-C vagy Lightning csatiakozó 5Gbit, vagy akár 10 Gbit sebességű lenne. Pl. az LG G6-nál és V20-nál megfelelő kábellel bőven az USB 2.0 elméleti átviteli sebessége fölé mehetünk, megközelítőleg 80MB/sec. Igaz még ez sincs az 5Gbit közelében sem, de mind az USB-C, mind pedig Lightning csatlakozó képes lenne ekkora, vagy ezt megközelítő adatátvitelre.

3x (vagy több) optikai zoom: példa van rá, mint a Zenfone Zoom 3x optikai zoom-mal, de sokkal kisebb helyet foglalna fektetve. Akár 5x zoom-ot is lehetne csinálni, jó minőségben, periszkóp rendszerrel. Az Oppo csinált már ilyesmit, de belülre kellene, légyszi.

"Nagyon nagy"akksi: az se baj, ha nem olyan karcsú a telefon. Több telefon készült már, akár 10.000 mAh-s akksival, ugyan miért ne lehetne egy tuti zászlóshajóban is? Nem lesz papírvékony, és?

Akksi +1 kérdés: mi lenne, ha végre napelemes lenne a mobil hátlapja? Ami így folyamatosan, nappali fénynél is tölthetné, bárhol a mobilt.

 

Persze tudjuk a választ, hogy miért nem készül ma még ilyen telefon. Ha ekkora léptékkel haladnánk, holnap mit tennének le az asztalra? Minden aktuális technológiából a maximális hasznot kell kipréselni a gyártóknak.

Így valószínűleg jó pár hónapot, vagy akár évet várnunk kell egy fenti főbb paraméterekkel rendelkező mobilra.

 

A mellékelt kép illusztráció.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!