WiFi sebesség visszajelzés

A legújabb Android verzióban a vezeték nélküli hálózatok listáján visszajelzést kapunk a kapcsolat sebességéről.

nexus2cee_wifi-speed-labels-329x707.png

Az Android Oreo 8.1 egyik újdonsága, hogy a nyilvános WiFi hálózatokat ellátja egy a kapcsolat sebességétől függő jelzéstől, amelyek így festenek:

Very slow - Nagyon lassú kapcsolat, 1 Mbps alatt üzemel, amivel legfeljebb szöveges üzeneteket vagy tartalmakat böngészhetünk.

OK - 1-5 Mbps sebességgel átlagos közösségi tartalmak vagy zene fogyasztására elegendő

Fast - Gyors kapcsolat, 5-20 Mbps. Itt videókat is lehet már nézni

Very fast - Nagy sebesség, 20 Mbps felett.

A vészcsengő megszólalt a kételkedő emberek fejében amiatt, hogy vajon hogyan deríti ki a kapcsolat sebességét? Két alapvető lehetőség van, amiből az egyik az, hogy "próba" csatlakozással csupán a sebesség kiderítéséért a felhasználó akaratán kívül csatlakozik a nyilvános hálózatokhoz (nem túl nyerő lehetőség). A másik, hogy a már csatlakozott emberek telefonjai által generált statisztikák alapján készíti el a sebességgel kapcsolatos információkat (mivel a fél életünk a Google tulajdonában van, így ez az apróság már nem árt).

Az Android 8-as verziója még kevés kiváltságos ember kezében található meg, ugyanis a telefongyártóknak nehéz alkalmazkodni a sok frissítéshez, így akár több verziószámmal korábbi Androiddal is dolgozhatnak.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!