Újabb trend?

A tavalyi iPhone széria újdonsága után

Az iPhone X 2017 év végén került piacra és a márkától eddig eltérő külsővel lepte meg a rajongóit. A modell hatalmas kijelzőt kapott, amely minden irányban a keretig ér, kivéve a középső fenti részt, amit angolul "notch"-nak neveznek. Ez a fekete rész takarja az elülső kamerát és a különböző érzékelőket, amik például az arcfelismerést végzik, mivel nem rendelkezik a készülék ujjlenyomat olvasóval.

apple-iphonex-silver-1-3x.jpg

Sok kritikát kapott a telefon a belógó rész miatt, amit az operációs szoftver kikerül, tehát mindkét oldalán jelenít meg információt.
Most, hónapokkal később több gyártó is előrukkolt olyan mobilokkal, amelyek kísértetiesen hajaznak erre az előlap stílusra. Érdemes megfigyelni, hogy csak az iPhone képernyője az, ami egészen leér az aljáig, ami annak köszönhető, hogy a kijelző nem szűnik meg ott, hanem elhajlik 180 fokban és úgy csatlakozik a megjelenítő egységhez, így nem a telefon aljában kerül elhelyezésre, tehát a képernyő elérhet a keret széléig.

jkyccq9.jpg

Elindult a kontra és már több gyártó megmutatta a saját verzióját arra, hogy lehet kis füleket aggatni a kijelző tetejére. A használható hely tulajdonképpen teljesen elhanyagolható és csak a külsőt tudja szebbé tenni. Egyelőre nem vagyunk meggyőzve arról, hogy ez az irány a megfelelő a kijelzők jövőjét tekintve.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!