Választható gyári alkalmazások

Sokaknak fejfájást okoznak azok a programok, amelyeket a mobiltelefon szolgáltatók telepítenek a készülékre és nem lehet megszabadulni tőlük.

letoltes.jpg

A legtöbb nagy mobilgyártó és szolgáltató az eladásra kínált termékeikre előre telepítenek applikációkat, amelyek olyan programokat is tartalmaznak, amit az Android már önmagában is birtokol. Gondoljunk a böngészőre, zenelejátszóra vagy egy képnézegető alkalmazásra. Nem ritka, hogy a vásárolt terméken ezekből több is van, hiszen a gyártó és a szolgáltató is szeretné, hogy az ő megoldását használja a vásárló, azonban a legtöbb esetben ez kényelmetlenséget okoz és nem szeretik az emberek, ha "kényszerítve" vannak egy alkalmazás használatára. Ezen az élményen ront az is, ha ezeket a programokat letörölni sem lehetséges anélkül, hogy feltörnénk a gyári operációs rendszert.

Németországban a Deutsche Telekom szeretne változtatni a vásárlók befolyásán az előre telepített programok kapcsán. Az új készülékek első indításakor az alapvető beállítások mellett kiválaszthatjuk azokat az alkalmazásokat is, amit szeretnénk az első használattól a telefonon tudni.
Reméljük, hogy ez a kezdeményezés elér hozzánk is mihamarabb.

Forrás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!