PUBG mobilon

A napokban elrajtolt az elmúlt egy év legsikeresebb PC-s játéka mobilon

pubg_header.jpg

A PlayerUnknown Battlegrounds elképesztő sikere a játékpiacon odáig juttatta a készítőket, hogy a játékot egy az egyben mobilra is kiadhatták - ugyan egy másik fejlesztő által.

A játék nagy sikere a meccsek lebonyolításában rejlik. 100 játékos ejtőernyővel megközelít egy 8x8 km-es pályát, ahol a szétszórt fegyvereket és felszerelési tárgyakat felhasználva kell túlélniük, ugyanis itt mindenki mindenki ellensége. A meccs addig tart, amíg csupán egyetlen ember marad életben, aki a legjobbnak (vagy legszerencsésebbnek) bizonyult. Mivel a terület nagysága miatt a játék órákig tartana a játszható terület folyamatosan kisebb lesz, így kényszerítve a játékosokat arra, hogy mozgásban legyenek és előbb-utóbb találkozzanak másokkal és kényszerüljenek a harcra.
Ez az egyszerű recept ismerős lehet a japán Battle Royal regényből, ahol iskolás diákokat elaltatnak és egy szigetre zárnak, ahonnan csak egyikőjük szabadulhat.

A mobilos játék rajtolása a PC-s változathoz hasonlóan igen sikeres lett és már több, mint 10 millió alkalommal töltötték le.

A készítők által meg nem erősített információ az, hogy a mobilos játékban számítógép által irányított ún. bot-ok is harcolnak, akik meglehetősen rosszabbul teljesítenek az élő ellenfeleknél, ezért az első meccseket könnyebb győztesként végezni. Ezzel a sikerélménnyel könnyebb elkezdeni a harcot ismét.

A PUBG Mobile letölthető Androidra és iOS-re.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!