Megújuló Gmail

A világ legnépszerűbb email szolgáltatása új külsővel és funkciókkal kedveskedik a felhasználóknak

gmail1.jpg

A Gmail a 2004-es megjelenésekor az 1 GB-os tárhellyel magasra tette a lécet az ingyenes email szolgáltatások körében. Ma 1,4 milliárd felhasználóval az egyik megkerülhetetlen pontja az internet használatának.
Azokat a programokat, amelyeket ennyi ember használ nap, mint nap, nehéz megváltoztatni. Egyetlen gomb áthelyezése is komoly felháborodásokat válthat ki ezért rendkívül óvatosnak kell lenni, hogy jó eredmény szülessen és jobb legyen a felület.

Több lehetőség a levél megnyitása nélkül

Az új megjelenéssel több lehetőség adódik a levelek kezelésére már a bejövő fiókon belül. A csatolmányokat meg tudjuk tekinteni anélkül, hogy megtekintenénk a levelet és a beszélgetés végére kelljen gördíteni. A halasztás funkcióval az emlékeztetőhöz hasonlóan újra felhívja a figyelmet egy levélre, amelyet előzőleg nem tudtunk kezelni mondjuk idő hiányában.
A Naptár, a Keep jegyzetek és a Teendők applikációk egyetlen kattintás távolságba kerültek a képernyő jobb oldalán és miniatűr változatban használhatóak - szintén a bejövő fiók elhagyása nélkül.

A Gmail azt sem szeretné, hogy válasz nélkül hagyjunk egy levelet, így a személyes tartalmú üzenetek mellé, kaphatunk kis figyelemfelhívó írásokat, hogy "már 2 napja itt ez a levél, nem szeretnél válaszolni rá?".

Beépítésre került az okos válasz lehetősége is, amely az okostelefonokon már beköszönt és segít egyszerű kérdésekre vagy üzenetekre egy szimpla választ adni egy felajánlott szöveg alapján. Például, ha egy levél tartalmaz egy időpontot és arra utaló jeleket, hogy engem, mint a címzettet meghívtak valahová, akkor választhatóvá válik egy "Ott leszek!" gyors válasz.

A mobilos alkalmazásban elérhető újdonságok

Új levél érkezésekor elkülöníthetőek a fontos üzenetek, illetve adott a lehetőség, hogy csak ezekről a fontos levelekről kapjunk értesítést, így a szemét és a hírlevelek nem csipogtatják a telefonunkat.
Ezen kívül a hírlevelekhez elérhető egy dedikált leiratkozás gomb, amely figyeli, hogy egy bizonyos forrásból mennyire érdeklődünk a hírlevelek iránt. Ha hetek óta egyetlen üzenetet sem olvastunk el, felajánlja a lehetőséget a leiratkozásra.

További frissítések

Feltehetően gyanús forrású és veszélyesnek ítélt levelek / mellékletek esetén új, hangsúlyosabb figyelmeztetés várja az olvasót.

Az új Bizalmas mód eltávolítja az üzenetről a továbbítás, másolás, letöltés és nyomtatás lehetőségeit, így a kényes leveleket biztonságosabban tudjuk kezelni, illetve lejárati időt is szabhatunk rá, hogy meddig legyen érvényes a levél.

Ezeket az új funkciókat már ma is használhatod (az okos válasz lehetősége magyarul még nem elérhető), elegendő a Gmail beállításain belül átváltani az új kinézetre - később vissza lehet kapcsolni a régit.

Forrás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!