Microsoft Your Phone

A Microsoft ugyan lemondott a saját mobil operációs rendszerről, de attól még betenné a lábát a többibe.

windows_yourphone.jpg

A napokban jelentették be, hogy több szolgáltatás keretein belül dolgoznának cross-platform megoldásokon, amely összehozza a Windows, Android és iOS felhasználókat.
Androidon eddig is elérhető volt a Microsoft Launcher program, amely a telefont kicsit átformázta Windosos kinézetre, illetve szinkronizálta a naptárat stb, afféle kiegészítésévé vált az asztali számítógépnek. Ez az alkalmazás kiegészült a Windows Timeline funkcióval, amely olyan előzményeket hivatott meglelni nekünk, amit a számítógépen végeztünk.
A "Your Phone" élményt leginkább az fogja megadni, hogy a PC-n képesek leszünk a telefon szöveges üzeneteit kezelni, fotókat megosztani róla és megmutatja az értesítéseket is.
Hamarosan az iOS-re letölthető Edge böngésző is rendelkezni fog a Timeline funkcióval.

Mi is az a Timeline jelen esetben? A Windows operációs rendszerben (illetve a böngészőben) a felhasználó vissza tudja keresni, hogy min dolgozott és mit csinált a múltban. Ez a böngészőkben egyszerű előzményekként vannak jelen, azonban itt programokra is le van bontva, hogy mondjuk a szövegszerkesztőben történt munka mikor történt. Példaképp egy PC-n szerkesztett Word dokumentum egy érintéssel a mobilon is szerkeszthetővé válik, hiszen ott is jelen van előzményként.

Az iOS eszközökön a Timeline az Edge böngészőben lesz elérhető. Lehetséges, hogy a jövőben önálló applikációként is megjelenik majd, ezt egyelőre nem jelentették be.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!