Elhagytad a telefonod?

Mik a lehetőségeid akkor, ha a készüléked valamilyen oknál fogva távol kerül tőled?

lost-phone-720x720.jpg

Android - Find My Device - Google

Az Androidot futtató telefonok / táblagépek / okos órák elérhetőek a Készülékkereső funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy távolról, az eszköz fizikai érintése nélkül tudjunk vele kapcsolatot létesíteni.

Amennyiben a keresett eszköz aktív interneteléréssel bír, azonnal lépéseket lehet tenni a megtalálására. Látható az akkumulátor töltöttsége és hogy milyen WiFi hálózathoz van csatlakozva.

Helymeghatározás: Bekapcsolt GPS adatforgalom segítségével 50 méteres pontossággal képes megmutatni, hogy hol található az eszköz.

Csörgetés: A lenémított telefont is teljes hangerőn megszólaltatja, így a hang forrását követve akár otthon is meglelhetjük a kanapé alá csúszott mobilt.

Zárolás: Ha biztosak vagyunk abban, hogy a telefonunkat eltulajdonították, vagy olyan helyen hagytuk el, ahol idegenek is hozzáférhetnek, akkor a zárolás az első lépés. Ha a mobil eddig nem rendelkezett zárolt képernyővel, így távolról beállíthatunk egyet. Továbbá lehetőségünk van a képernyőre írni üzenetet, hogy miképp léphetnek velünk kapcsolatba.

Törlés: A végső mód arra, hogy ha az eszköz nem is kerülne vissza hozzánk, az adataink akkor se kerüljenek rossz kezekbe. A telefon teljes gyári állapotára tér vissza, ami azt jelenti, hogy a Google fiók kapcsolat is megszűnik rajta, tehát a Készülékkereső ezen lépés után már nem működik.

A készülékkereső böngészőben, weboldalról is futtatható, de dedikált alkalmazással menet közben is el tudjuk végezni a fenti lépéseket. Az alkalmazás legújabb frissítése során a készülékek IMEI számát is megtekinthetjük, ami fontos lehet a lopott telefonok felkutatásában.

Google Play oldal

findmy.jpg

iOS - Find My iPhone - Apple

A Find My iPhone funkciói iPhone, iPad, iMac, Apple Watch sőt még az Apple AirPods eszközökön is elérhetőek.

Az iCloud beállításokon belül van lehetőségünk a Find My iPhone funkció bekapcsolására és beállítására. A hozzáférést az Apple ID fogja biztosítani távolról.

A lehetőségek megegyeznek az Android megoldásával. Térképes követés, hang lejátszása, zárolás és minden adat törlése lehetséges távolról.
Ha a készülék lemerült vagy kikapcsolt állapotban van úgy a kért utasítások akkor fognak végrehajtódni, amikor újra bekapcsolódik vagy eléri a hálózatot.

iphone7-ios11-settings-apple-id-icloud-find-my-iphone-on-tap.jpg

További részletek

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!