Mindig légy résen!

A most legnépszerűbb videojáték, a Fortnite még nem rendelkezik Android verzióval. Biztos?

ap_resize.png

Ha valami olyan populáris lesz, mint az Epic Games Fortnite nevű alkalmazása, akkor sokan mások is próbálnak hasznot húzni belőle.
A játék, amely (részben) ingyen játszható, már elérhető iOS eszközökre is, azonban az Androidos verzió még várat magára picit. Ezt kihasználva sokan töltenek fel olyan kamu programokat a Google áruházába, amely azt ígéri, hogy 1-2 segédprogram letöltésével a felhasználó képes futtatni a szeretett játékát Androidon is.
Mivel a program rajongói többségben 15 éven aluliak, ezért könnyebben eshetnek vírusos programok áldozatául, ezért nagyon fontos, hogy mindig megfelelő forrásból telepítsünk alkalmazásokat.

Lazán kapcsolódó szál: Nemrég megjelent a Harry Potter: Hogwarts Mystery nevű mobilos játék. Amire rá van írva, hogy Harry Potter biztonság érzetet kelthet a rajongókban és nem gondolnák, hogy kedvenc varázslótanoncuk, cserben hagyná őket.
Sajnos bebizonyosodott, hogy a Hogwarts Mystery az egyik legrosszabb mobiljáték valaha és erről a véleményről egy részletes felhasználói kritika bizonyítja be a valósságát.

Viszont nem a játékélmény és a feladatok nehézsége és minősége, ami miatt ide kapcsolódik. A videóban látható egy rész, amikor a videó készítő megmutatja, hogy milyen könnyen lehet elkölteni a valós pénzért vásárolható fizetőeszközt a játékon belül. Nem idegen, hogy egy ingyenes játék a gyorsabb haladásért valódi összeget kér cserébe, és ez bizonyos mértékig elfogadható. A fenti példában viszont kiemelik, hogy a vásárolt valuta megerősítés nélkül - könnyedén véletlenül is - elkölthető, hiszen a program készítőinek nem fontos, hogy a bevétel milyen felhasználóbarát módon kerül hozzájuk. Természetesen visszavonni nem lehet a vásárlást.

Valami olyasmi tanulságot szerettem volna kihozni a Harry Potteres témából, hogy nagyon ügyeljünk arra, hogy mire költünk, illetve mit engedünk telepíteni az eszközeinkre, mert mindig lesznek, akik ki akarják használni a célközönség kevésbé éber tagjait.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!