Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokság 2018

Idén júniusban kerül megrendezésre az első diagnosztikai verseny orvostanhallgatók részére.

main_poster_idc_v2_0.png

Az InSimu történetének újabb mérföldkövéhez érkezett. Az Orvostanhallgatók Nemzetközi Egyesületének (IFMSA) Oktatásért Felelős Bizottságával (SCOME) szorosan együttműködve megrendezzük a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát 2018. júliusban.  A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

Az InSimu 2 évvel ezelőtt kezdte el megalkotni az InSimu Patient alkalmazást azzal a céllal, hogy az orvostanhallgatóknak egy olyan virtuális teret teremtsünk, ahol virtuális betegeken biztonságosan gyakorolhatják a klinikai diagnosztikus munkát bárhol, bármikor, akár önállóan is. A valóságban azonban a pontos diagnózishoz elengedhetetlen a magas szintű csapatmunka a nővérekkel, más osztályon dolgozó kollégákkal, és természetesen magával a beteggel is.

Az alkalmazás 2018. januári piaci megjelenése óta több, mint 16.000 letöltést ért el világszerte. Az lefedett betegségek száma folyamatosan bővül, valamint új funkciók is megjelentek - a napi és tematikus kihívások (pl.: a Vese Világnapja vagy a Szívritmus Világhete alkalmából összeállított izgalmas diagnosztikai feladatok) mellett , immár különböző szakirányokat is lehet választani az appban. Az elmúlt hónapokban számos diagnosztikai versenyt szerveztünk: Debrecenben, Pécsett, valamint legutóbb Bulgáriában, ahol az orvostanhallgatók csapatai az InSimu Patient app segítségével élőben mérték össze a tudásukat.

Az InSimu alapítóinak célja az orvosképzés támogatása az InSimu Patient alkalmazással, mely hidat teremt az elméleti és gyakorlati oktatás között: betegek szimulációját teszi lehetővé a diagnosztikában.

Az InSimu Patient egy olyan, kifejezetten professzionális célra kifejlesztett beteg-szimulációs app, melynek segítségével az orvosok és orvostanhallgatók önállóan, kockázatok nélkül gyakorolhatják az diagnosztikus munkát. Az App Store-on és Google Playen is elérhető appban a beteggel kapcsolatos diagnosztikus munka a lehető legrealisztikusabban kerül kialakításra, fókuszában a komplex gondolkozásra serkentés és a klinikai tapasztalatszerzés felgyorsítása áll, végtelen betegszámmal. Célunk a jelenlegi lexikális tudásra koncentráló oktatás kiegészítése esetorientált tanulással, az elméleti és gyakorlati oktatás közötti híd létrehozása. 

international_diagnostic_championship.png

Idén nyáron az InSimu és az IFMSA közösen megrendezi a világ első Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát, amelynek fő célja, hogy elősegítse a diagnosztikus munka gyakorlását, csapatmunkát és a közös gondolkozást; három fős csapatok a világ minden tájáról fognak egymás ellen versenyezni az ingyenes, online zajló világméretű esemény keretei közt.

insimu_competition.jpg

"A SCOME fő célja, hogy támogassa az orvostanhallgatók mind szakmai, mind személyes előrehaladását. Ez a Bajnokság egy kifejezetten szórakoztató és dinamikus módja ennek."
Pablo Estrella Az IFMSA SCOME Vezetője

Fődíj

  • A VILÁG LEGJOBB DIAGNOSZTÁJA címe

  • 3M™ Littmann® Master Cardiology™ Fonendoszkóp

  • InSimu Patient Lifelong Premium Előfizetés

  • Exkluzív  IFMSA-InSimu kapucnis pulóver a Világ Legjobb Diagnosztája címmel

További nyeremények

További 1-12 hónapos InSimu Patient Prémium előfizetéseket, valamint a Diagnosztika Bajnoka címmel ellátott exkluzív IFMSA-InSimu kapucnis pulóvert és IFMSA pólót nyerhetnek a résztvevők.

Szeretnénk, ha a Bajnokság egy életre szóló élmény lenne a jövő orvosai számára, amely karrierjük alatt elkíséri majd őket és emlékeztetni fogja őket arra, amit a verseny is képvisel: Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menjetek együtt.
(Afrikai közmondás)

A csapatok a verseny honlapján tudnak jelentkezni 2018. július 13-ig.

További információ és jelentkezés a verseny honlapján, valamint a Facebook esemény leírásában.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!