iMenetrend - vasúti menetrend mobilon és az AppStore-ban is!

"Mondhatni, ezt a kis alkalmazást a szükség szülte. Mivel szinte nap mint nap vonatozom, megesik néha hogy lekésem éppen az adott járatot vagy ami még többször megesik, hogy késik a vonat. Pár hete mikor sikerült 1 perccel lekésnem a vonatot, igazán szerettem volna tudni, hogy mikor jön a következő. De sajnos a MÁV-nak nincsen mobilra fejlesztett menetrendje (talán régen volt valami WAP-os verzió), ezért a normál oldalt használni lassú és kényelmetlen, főleg ha éppen még 3G kapcsolat sincsen. Ekkor jutott az eszembe, hogy miért ne csinálhatnánk meg a mobil verziót?

Gyors telefonok, a domain már le is foglalva, egyik barátom (@oroce) pedig már ezelőtt írt kedvtelésből egy Elvira API-t, amit csak kicsit kell alakítani és már használhatóvá is vált a mobil platformon. Pár nap alatt össze is raktuk az első verziót, majd jött az ötlet: ha már GPS van a telefonokban és a böngésző tud geolokalizációs szolgáltatást nyújtani, miért ne mutassuk meg a legközelebbi állomást? Ez elsőre picit nagyobb falatnak tűnt, de egy okos megoldással igen hamar sikerült felvenni a legtöbb állomáshoz a koordinátákat. Később elkészítettem a dizájnt és pár apróbb kényelmi funkciót, majd a Twitter segítségével publikáltuk.

Hogy miért lett web alkalmazás és nem speciálisan valamelyik platformra megírva? Több ok is emellett szólt: használható iPhone-on, Androidon, Blackberry-n és minden olyan mobil böngészőn, ami Webkit-en alapul és csak egyszer kellett megírni!

Következő fejlesztésbe terveztünk már több új szolgáltatást is: jegyvásárláshoz link, kedvencek menüpont, ahova elmenthetjük azokat a vonalakat ahol gyakran járunk. Használjátok kedvetekre és minden visszajelzésnek örülünk!"

Mobiltelefonról a következő linken lehet megtekinteni: http://imenetrend.com


A programot írták:

Oroszi Róbert

Képek:


   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone-ra:


Rusznyák Gábor


Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!