Villámgyors lett a Facebook app - HTML 5 helyett natív

icon.pngA mobilos Facebook appokról mostanában sok minden elmondható volt, csak az nem, hogy túl gyors lett volna. Eddigi lassúsága a HTML 5 technológia használata miatt volt, ami érthető is, hiszen ez egy újabb réteget képez az operációs rendszer és a felhasználó között. Szerencsére a Facebook fejlesztői levonták a következtetést, és iOS, valamint Android platformra is kiadták a natív alkalmazást, mely most már megfelelőp sebességgel működik.

A HTML 5 egy rendkívül fejlett technológia lesz, ha egyszer elkészül, ám egyrészt egyelőre inkább még csak ajánlásokat tartalmaz, másrészt sokkal inkább webes technológiákra ajánlanám. Természetesen lehetséges működő appokat készíteni HTML 5-ben, ám nem árt jól méretezni az appot, nem mindegy, milyen feladatra használjuk. Egy újság megtekintésére, egy egyszerű animáció lejátszására akár jó is, ám komolyabb User Interface  megvalósítására bizony lassúcska.

Jómagam is készítettem már ilyen appot, iOS alatt még nem is volt probléma, hiszen ott az app natívan fut, bár az érintésekre a válaszidő hagyott már maga után kívánnivalót. Ám Androidon, ahol már az app is virtuális gépen fut (Dalvik VM), bizony elég lassúcskára sikerült, mindössze a gyorsabb, többmagos processzorral ellátott gépeken futott elfogadható sebességgel.

Van hát okunk örülni, hiszen végre lett egy gyors, reszponzív Facebook appunk.

mzl.baxaouhz.480x480-75.jpg

Letöltés Androidra: Letöltés iOS-re:
playstore-icon.png appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!