Távirányítás Android készülékek között - DroidMote

logo.pngKipróbálásra hozzám került egy iMito MX1 Android mini PC, amiről nemsokára egy részletes tesztet is olvashattok. Ennek kapcsán rögtön belefutottam abba, hogy milyen jó is lenne a telefonomról kezelni ezt a kütyüt. Gyors megoldás is született, a DroidMote.

A probléma adott: van egy mindenféle perifériát nélkülöző mini PC android felülettel, illetve van a telefonom, amit nagyon jól ismerek és tudok kezelni. Na ezt a kettőt kell összekötni egymással, hogy kényelmesen a kanapéról tudjam vezérelni a mini PC-t, aminek a képét a plazmatévén bámulom.

A DroidMote két részből áll, egy szerver és egy kliens. A szerver értelemszerűen a mini PC-re, vagy a vezérelni kívánt tabletre telepítendő, és sajnos ez fizetős. Illetve dehogy sajnos, simán megéri a kb. 2 dollárt, amibe kerül. Egy hátránya azért van, root hozzáférés és busybox szükséges a működéséhez, de ez minden hasonló programnál alapvetés.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

A kliens alkalmazás pedig a telefonon fut, és extra opciókat is tartalmaz. Az egyszerű egérvezérlésen és billentyűzeten túl található benne médiavezérlő felület, illetve játékkonzol felület, valamint a gyorsulásérzékelők jelét is képes átküldeni a szerverre, szóval teljes értékű vezérlőként használható. Nagyon kényelmes a kiegészítő gombok használata az egér és kurzor ablakban, amelyek segítségével a home gomb, menü, vissza és a görgetés is távolról irányítható, a média felületen pedig a hangerőgombok, illetve a klasszikus navi gombok teszik tökéletessé a távirányítást.

Aki ilyen megoldást keres, mindenképpen próbálja ki, egyszerű és nagyszerű alkalmazás!

Szerver letöltés androidra:                                    Kliens letöltés androidra:

playstore-icon.png playstore-icon.png



Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!